La Fira de l’Olleria comença amb «Més de tres segles de tradició»

Fira de l'OlleriaBaix el lema “Més de tres segles de tradició”, l’edició de la Fira de l’Olleria 2010 té previst arrancar oficialment este divendres amb una vintena d’atraccions, més d’un centenar de parades i nombroses exposicions i activitats paral·leles impulsades per associacions locals. La Fira s’inaugurarà a les 20:30 hores amb la tradicional tallada de cinta de les autoritats locals a l’altura de la plaça de Loreto. Des d’allí avançaran en passacarrer per tot el Recinte Firal, acompanyats per la banda de l’Agrupació Musical Santa Cecília. En este acte d’inauguració, també hi participaran el Grup de Danses ‘El Revol’, el ‘Ball dels Locos’ i el grup de xirimiters ‘La Morralla’, que actuaran en diversos punts del recorregut.

Tradicionalment la Fira de l’Olleria ha tingut un caràcter comercial, però en els darrers anys cada volta comptem amb una major implicació de les associacions locals, que o bé munten una parada per arreplegar fons per a la seua causa, o bé organitzen activitats com exposicions o competicions esportives’, comenta Julià Engo, regidor de Festes. ‘La Fira és una cita important, lúdica i comercial, tant pels veïns de l’Olleria com per als de la Vall d’Albaida, i cada volta és més és una oportunitat perquè les entitats locals puguen mostrar el seu treball, les seues iniciatives, i la seua implicació en la societat‘.

El «I Concurs Nacional d’Agapornis», la Casa del Terror, una exposició de bonsais i una motos antigues són algunes de les activitats sorgides del moviment associatiu, que tenen el seu punt fort a l’àmbit esportiu. Des de les escoles base fins als equips federats participaran al llarg del cap de setmana als trofeus de Fira. A més es celebrarà la «XI Volta Cicloturística’ i la ‘XV Volta de Motos Clàssiques».

Des de l’Ajuntament de l’Olleria també s’ha preparat una programació cultural i lúdica especial per a estos dies. El dissabte de matí al Parc Beat Ferreres s’oferirà una jornada de Jocs Tradicionals, i per la nit actuarà la Rondalla ‘Loreto Honoratina’ de l’Olleria i ‘La Barreja’ de l’Alcúdia de Crespins a les 22:30 hores al Teatre Cine Goya. A mitjanit l’Orquestra ‘La Tribu’ actuarà a l’escenari del Recinte Firal.

Amb l’objectiu de donar una informació clara de les més de vint activitats programades al llarg de la Fira, paral·lelament a les atraccions i parades, la regidoria de Festes ha editat un plànol on s’arreplega tota esta informació. A més este material divulgatiu incorpora un llistat de llocs d’interès de la localitat, tant patrimonials com de serveis, i una guia de restaurants, bars, cafeteries, pubs i llocs d’allotjament. ‘Durant els dies de Fira molta gent de la comarca s’arrima fins a la nostra població. Per tant és una oportunitat de negoci també per al sector hosteler. Amb l’objectiu de donar a conèixer la gran varietat de locals que tenim, hem incorporat al plànol esta informació‘, afegeix Engo.