La Fira de l’Estudiant de Xàtiva mostra diverses opcions educatives

La Fira de l’estudiant, que està celebrant a la Casa de la Cultura de Xàtiva durant aquestos dies, mostra l’oferta educativa superior, per a joves i adult, que està rebent una gran influencia de públic.

El director del Institut Valencià de la Joventut.Generalitat Jove, Marcos Sanchis i els regidors d’Educació, MªJosé Pla i el de joventut, Enrique Perigüell del ajuntament de Xàtiva, han visitat aquest mati la Fira de l’Estudiant, que es troba en la segona planta de a Casa de la Cultura.

Enguany, a més, hi ha 10 representants d’instituts i escoles que ofereixen la seua oferta educativa i programació d’estudi. L’Escola Idiomes Xàtiva, el taller d’ocupació els Aljubs i la Devesa, l’I.E.S. Vallada, Florida Universitària, I.E.S Simarro, Universitat Jaume I de Castelló, I.E.S. La Costera, GVA Jove IVAJ, Universidad Católica de Valencia i I.E.S. Enguera.

Marcos Sanchis, comentava que «Des de la Generalitat i l’IVAJ no podíem deixar escapar aquesta oportunitat de prestar els nostres serveis a tots els joves». Esta setmana la fira està a Xàtiva, la setmana vinent estarà a Gandia, i després anirà a Elda i Almoradí. «Des de l’IVAJ, la nostra funció és ensenyar als joves els cursos d’idiomes a L’estranger que oferim, els voluntariats d’estiu, amb una oferta de més de 250 places. També destacar l’oferta de l’Escola Oficial d’Idiomes, que des de l’any 1995 s’ha multiplicat per tres

«A més, ressaltar que a partir de setembre oferirem un curs d’emprenedors per als joves de la nostra ciutat, ja que la nostra principal missió és crear treball.» Destacava Sanchis.

El regidor de joventut, Enrique Perigüell explicà que «aquesta fira continua any rere any, amb totes les ofertes de formació, i sempre és un èxit. A més, el canvi de data ha estat demanat pels instituts, ja que a maig estava massa damunt dels exàmens. I el canvi de l’úbicació és per a que tots els centres ho tinguen més cèntric«.

La fira estarà avui de 17h. a 19h. i demà de 9,30h. a 13,30h.