La Falla República Argentina presenta el seu llibre de 2010

La comissió de la Falla República Argentina presentarà al públic l’edició de 2010 del seu llibre explicatiu. L’acte tindrà lloc el proper dijous 11 de març, a les 20’30 h, al casal de la comissió. La presentació correrà a càrrec del periodista Kike Roselló, qui estarà acompanyat per Jesús Fèlix Soler, coordinador del llibre i Josep Ramón Gozalbes Moracho, president de la falla.

El llibre de República Argentina, guardonat amb el 19é premi de la Generalitat per a la promoció de l’ús del valencià, es caracteritza per aprofundir en la temàtica fallera des de diversos punts de vista, com ara els estudis històrics, l’opinió, la crítica, el reportatge, la fotografia o altres gèneres periodístics.

El llibre compta amb tres seccions, a banda de l’apartat protocol·lari. Una primera dedicada al I Concurs Fotogràfic ‘Instants Fallers’, organitzat per la comissió durant l’exercici passat. Una altra, tradicionalment anomenada ‘Afers Fallers’, en què destaquen continguts com la reedició d’un article escrit per Pepe Rubianes en aquesta mateixa publicació, un repàs a la trajectòria com a artista faller d’Antonio Sáez, reportatges sobre l’activitat fallera que es desenvolupa a Buenos Aires i altres ciutats argentines o l’intent d’instaurar la festa fallera a Almansa durant l’any 1935. La tercera de les seccions, anomenada ‘La Història Revelada’, és un recull de fotografies seleccionades dels arxius de l’extint establiment Arte Fotográfico Cuenca. Com d’habitud, el llibret clou amb el suplement satíric ‘El Gautxo’.

Entre la nòmina de col·laboradors destaquen les signatures d’autors com ara Ximo Cerdà, Elies Barberà, Antoni Espí, Jordi Montesó o Agustí Garzó. El llibre compta amb il·lustracions de Rubén Colomer, Paco Roca, Inma Vercher, Paula Colomer i Alberto Valles. També són nombrosos els fotògrafs que hi han col·laborat cedint les seues obres: Eduard Francés, Antoni Marzal, Agustí Perales Iborra o Josep Miquel Palop, entre d’altres.

La publicació, que opta ha revalidar el primer premi obtingut l’exercici anterior, ha estat maquetada per Vicent Tormo, autor guanyador del concurs de cartells de les falles de Xàtiva de 2010. La impressió s’ha dut a terme per part de Gràfiques Tormo.

L’equip de redacció del llibre Argentina 2010 està format per Isabel Argente, Sandra Faura, Josep Lluís Fitó, Begonya Martínez, Emili Navalón, Guillermo Navalón, Irene Palop, Jesús Fèlix Soler, Vicent Tormo i Inma Vercher.

  • Acte: presentació del llibret explicatiu de República Argentina 2010
  • Dia: 11 de març de 2010
  • Hora: 20.30 h
  • Lloc: Casal de la Falla República Argentina (Baixada del Carme, 12 – Xàtiva)

ambient-faller