La direcció de L’IES Segrelles d’Albaida modifica l’horari de les classes

Els alumnes van protagonitzar protestes per la calor

La direcció de l’IES Segrelles d’Albaida ha modificat l’horari de les classes “fins nou avís” després de les protestes dels alumnes per la calor patida a les aules, amb temperatures que no han baixat dels 30ºC i han arribat fins als 35ºC.

L’alumnat de l’IES Segrelles va protagonitzar dijous de vesprada i divendres de matí actes de protesta negant-se a entrar a les aules en les condicions que vénen suportant estoicament des del passat dia 3 que es van iniciar les classes. Davant els arguments i el malestar expressat per la Comunitat Educativa, la Direcció del Centre ha decidit modificar l’horari de tot l’alumnat.

La pancarta de l’alumnat del matí, amb un missatge molt contundent, va deixar clar que la calor “és només la xispa que ha fet saltar la Comunitat Educativa després de mesos d’improvisacions i canvis que ratllen en l’absurd i sempre sense comptar amb el consens de la Comunitat Educativa, els que toquen de peus a terra cada dia a les aules”.

Remarquen que “les medicions que s’han efectuat a l’interior de les aules del Centre mai no han estat inferiors a 30 graus, independentment de la ubicació, de l’hora, de la ventilació, del grau d’ocupació… I en alguns casos s’ha arribat als 35 graus”. S’ha de destacar també una humitat relativa sempre per sobre del 70%, especialment els dies de les tronades, i algunes variables que empitjoren més les coses com és l’ús d’aparells elèctrics que produeixen calor com ara els ordinadors a les cinc aules d’Informàtica o els eixugadors de cabells en el cas dels Cicles d’Imatge Personal.

A més, des del centre denuncien que “es deixen de convocar beques per a l’alumnat dels nivells obligatoris, es canvien sobre la marxa les dates de les avaluacions extraordinàries, que passen de setembre a juliol. S’avança l’inici de curs, no sabem per quina estranya raó, al 3 de setembre, s’imposen els currículums per decret, se suprimeixen unitats de manera arbitrària i sempre amb una clara vocació d’atacar les línies en valencià”.