La diputada Esther López visita Aspromivise junts als regidors municipals d’EU

La diputada diu que els centres de discapacitats estan «asfixiats a causa del retall del 10% de la subvenció del Consell”

El grup Esquerra Unida de Xàtiva ha iniciat una ronda de contactes amb usuaris, associacions i professionals de la discapacitat en la ciutat. Segons Francesca Chapí, regidora pel grup municipal d’EU a Xàtiva, la iniciativa té un motiu molt concret: posar en coneixement de les Corts la situació causada per l’actual política de retalls que estan patint.

Serà la diputada del grup parlamentari d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Esther López, qui denunciarà com està afectant la política de retalls al sector de la discapacitat a Xàtiva. En eixe sentit, Esther López ha assenyalat “que és intolerable que el Consell sotmet als centres on es treballa amb persones amb discapacitat a un abandó amb tota regla, amb usuaris en llistes d’espera i serveis coberts gràcies a la professionalitat dels treballadors, i la col·laboració dels propis familiars sent aquesta situació generalitzada a la pràctica totalitat dels centres d’atenció social”.

La diputada i els regidors d’EU han visitat els diferents centres de la ciutat. En aquest sentit, Chapí ha destacat l’esforç humà que realitzen les diferents associacions «per tapar els buits causats per la desídia i ineficàcia de l’Administració que l’ha portat a la ruïna que ara paguem tots i totes. ASPROMIVISE rebrà 54.519 euros menys per al 2013, quantitat amb la qual cada vegada es fa més dificultós el sosteniment de les 75 places, i el pagament als seus treballadors que des de fa tres anys no han vist augmentades les seues percepcions. La mateixa situació es viu en ACOFEM ja que la seua subvenció passarà de 198.000€ ,del curs passat, a les 174.000€ d’enguany».

La regidora manifesta que “totes les persones tenen dret a viure amb dignitat sense que ningú puga deixar de ser atés com es mereix un esser humà. Aquests són els problemes que haurien de preocupar als qui governen i no les seues misèries . Esquerra Unida a les Corts i als Ajuntaments no va a permetre que ho obliden.”