La Diputació de València se suma aquesta setmana al programa #XarxaLlibres

Per ara 256 ajuntaments han sol·licitat la participació en el programa

#XarxaLlibres tindrà signat aquesta setmana el conveni de participació en el programa per part de la Diputació de València amb l’objectiu de finançar els llibres de text de l’alumnat d’ensenyament obligatori de la província i crear bancs de llibres gratuïts a tots els centres educatius per al curs 2016-2017.

Cal recordar que #XarxaLlibres està cofinançat a parts iguals per la Generalitat Valenciana, les Diputacions provincials i els ajuntaments. Per tant, al conveni, la Diputació de València es compromet a contribuir al finançament del pla amb el 33% dels fons totals de les ajudes pel que fa a les famílies que es beneficien de la seua província. Aquesta quantitat, sumada a l’aportada inicialmente per la Generalitat, un altre terç del total, serà transferida als ajuntaments participants a #XarxaLlibres, que completaran l’import.

Aquest procés es completarà a partir de l’1 de desembre i seran les corporacions municipals qui informen de les condicions de pagament de les ajudes a les famílies, que en aquesta primera fase, seran d’un màxim de 100 euros per alumne.

256 ajuntaments han sol·licitat la participació a XarxaLlibres

Fins el moment un total de 256 ajuntaments han sol·licitat la seua participació al programa de gratuïtat de llibres de text. La distribució territorial de les sol·licituds és la següent: 57 ajuntaments pertanyen a la província d’Alacant, 54 a la de Castelló i 145 a la de València. Aquest divendres 13 de novembre es tancarà el termini de sol·licituds.

Reunió informativa de #XarxaLlibres amb els representants de les mares i els pares

D’altra banda, hui dimecres tindrà lloc a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport una reunió informativa amb les associacions de pares i mares per informar de primera mà sobre els procediments a seguir en la primera tanda de devolució de fins a 100 euros per alumne a partir de l’1 de desembre.

En el transcurs de la reunió s’informarà les AMPES de les justificacions de les compres i dels documents que hauran d’emetre. A més s’atendrà a tots els dubtes que es plantegen en la sessió.

Cal recordar que a partir de l’1 de desembre cada ajuntament informarà degudament sobre els dies de devolució dels fins a 100 primers euros per alumne que s’establisquen a cada municipi.