«La Desfilada Històrica», pròxim esdeveniment fester del 150 aniversari

picture-111El proper dissabte, 31 de juliol, tindrà lloc a Ontinyent un nou acte significatiu dins de les celebracions previstes per a commemorar el cent cinquanta aniversari de les festes de Moros i Cristians: la desfilada històrica.
Per a esta desfilada, que arrancarà a les 20 hores i discorrerà per l’avinguda de Daniel fins a la plaça de la Concepció, s’ha preparat una àmplia representació de totes aquelles tradicions i celebracions que al llarg d’este llarg període de temps, directament o indirectament, han sigut i són patrimoni fester i cultural de la nostra ciutat.

Des de la comissió organitzadora s’ha previst que en esta desfilada es puga rememorar i contemplar com eren i com vestien els festers de les comparses que han desaparegut – Capellans (1860), Tomasines (1860), Cavalleria Mora (1860), Moros de la Lluna(1860), Moros del Rif (1860), Cavalleria Cristiana (1878), Suavos (1878), Turcs (1878), Xurros (1913),Biscaïns (1914)… – alhora que contemplar les modificacions en aquelles comparses que han canviat tota o part de la seua vestimenta. També es podran observar les banderes i estendards que al llarg d’este període de temps han estat presents en la festa.

Un grup representant l’antiga soldadesca, del segle XVI, antecedent de la festa; els antics balls de comparses estaran presentes amb els balls dels “Llauradors” i dels “Contrabandistas”. També desfilaran els gegants de la ciutat i “el ball dels cavallets”, com a elements tangencials referits als moros i cristians, acompanyant a la representació junt a la figura desapareguda de les reines de festes, entre altres, constituiran els 16 blocs temàtics que conformen la desfilada.
En definitiva una activitat festera concebuda per a recordar i retre homenatge totes aquelles persones que han fet possible les nostres festes al llarg d’estos 150 anys