La creació d’un Espai Jove proporciona treball a 16 veïns aturats de la Llosa de Ranes

Aquest matí ha estat presentat el projecte que es desenvoluparà gràcies a un taller d’ocupació dotat amb 156.519,04 euros de fons de la Mancomunitat i l’Ajuntament

La Llosa de Ranes ha presentat aquest matí un taller d’ocupació que permetrà iniciar la primera fase dels treballs de condicionament de l’antic escorxador com a nou Espai Jove Municipal, que pretén convertir-se en punt de trobada dels joves de la localitat. Aquest pla laboral s’emmarca dintre dels programes impulsats des de la Mancomunitat de Municipis La Costera – La Canal, i també permetrà l’adequació dels parcs i jardins de titularitat pública. Al mateix han estat contractats un total de 16 veïns i veïnes desocupats de la Llosa de Ranes, així com altres dos monitors.

Els beneficiaris del taller d’ocupació responen al perfil d’especialistes en infraestructures de jardins i també particions i acabats d’interiors. El programa compta amb una dotació pressupostària que ascendeix fins els 156.519,04 euros, repartits entre els tres mòduls de què consta el projecte formatiu. La Mancomunitat realitza una aportació de 146.519,04 euros i compta amb el cofinançament de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes que destina una partida pressupostària de 10.000 euros.

L’Espai Jove Municipal de la Llosa de Ranes comptarà amb diferents sales polivalents per a la realització d’activitats diverses, a més d’una aula d’informàtica, zones recreatives i connexió a Internet. Encara que en aquesta primera fase les actuacions quedaran circumscrites a l’adequació de l’edifici.

Mitjançant el desenvolupament d’aquest taller d’ocupació també es pretén executar treballs d’adequació al jardí de la ‘Serreta del Calvari’ i habilitar-lo com a zona verda i recreativa per als veïns i veïnes de la localitat.

Els participants en aquesta iniciativa de reinserció laboral seran instruïts per professionals del sector en sessions teòriques i pràctiques que es desenvoluparan a les instal·lacions del Centre Cívic de la localitat i als escenaris d’execució de les actuacions.
A l’acte de presentació ha assistit el president de la Mancomunitat de Municipis La Costera – La Canal i batlle de la veïna localitat de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero, així com l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, i el resta de la corporació municipal.

Aznar ha mostrat la seua satisfacció per emprendre un projecte “molt demandat per part dels joves d’aquest municipi”, ja que al seu parer “la gent de la Llosa de Ranes, des de molt jove, vol moure’s, socialitzar-se, té inquietuds, té talent i ganes de fer coses”, de manera que aquest centre “pretén convertir-se en punt de trobada per canalitzar totes aquestes sensibilitats”, ha destacat. De la mateixa manera, l’alcalde de la Llosa ha exalçat el valor dels tallers d’ocupació i s’ha felicitat perquè “més enllà de dotar de majors serveis al municipi s’aconsegueix la formació i reinserció en el món laboral de veïns i veïnes de la localitat que no comptaven amb un lloc de treball”, ha indicat.