La Costera rep 13 xiquets i xiquetes sahrauís per a passar l’estiu a la comarca

sahrauis2

Xàtiva, la Granja de la Costera i Genovés ja han rebut els xiquets i xiquetes sahrauís que venen a passar l’estiu amb families d’acollida, dins el programa Vacances en Pau, que impulsa l’associació Amics del Poble Sahrauí.

El projecte de Vacances en Pau, que és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i que és un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra, està organitzat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, en el qual participa l’agrupació setabense. El projecte de Vacances en Pau començarà enguany a partir de la matinada de 5 al 6 de juliol que és quan arriben més de 350 xiquets i xiquetes sahrauís al País Valencià.

En aquest projecte, participen famílies de Xàtiva i la Costera i acolliran a nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu. Un total de 13 infants del campaments de refugiats sahrauís seran acollits per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, dels quals 9 estaran a la capital de la Costera, 3 al Genovés i 1 a la Granja de la Costera.

mapa-sahara

Cal recordar que els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats, perquè no tenen cobertes les necessitats bàsiques per al seu bon creixement i desenvolupament personal. L’estada en famílies de la nostra comarca és una manera més de fer efectiva la nostra solidaritat amb el poble sahrauí. El projecte vol fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el nostre país, així com donar suport polític al procés d’autodeterminació del poble sahrauí.

El projecte de Vacances en Pau 2010 pretén donar a aquests infants la possibilitat de passar diverses revisions mèdiques i participar de les activitats programades (Trobada de xiquets i xiquetes sahrauís a Foios, Acampada a l’Alberg del Túnel, la Fira…) i de veure moltes coses que fins ara desconeixi i la de conviure amb altres nens i nenes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent a la que els hi mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975. El projecte de Vacances en Pau compta actualment amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Xàtiva i de l’Ajuntament del Genovés, entre altres entitats.


Objectius del Programa de Vacances en Pau

  1. Facilitar que els infants sahrauís tinguen la possibilitat de passar les vacances en un entorn diferent en el que viuen la resta de l’any en els campaments de refugiats de Tindouf i oferir-los un període de descans i desenvolupament personal.
  2. Facilitar l’accés a una atenció sanitària general a tots els participants del projecte i especialitzada per als que ho necessitin. Garantir-los una alimentació suficient i equilibrada al llarg d’aquests dos mesos.
  3. Donar a conèixer la realitat del poble sahrauí mitjançant l’arribada dels nens i nenes participants al projecte de Vacances en Pau i la seua relació amb les famílies acollidores.
  4. Fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el nostre país.
  5. Donar suport polític al procés d’autodeterminació del poble sahrauí i reivindicar el dret d’aquests xiquets i les seues famílies a viure en el Sàhara Occidental.

sahrauis1