El C.O. La Costera de Xàtiva organitza el primer encontre per a persones amb discapacitat intel·lectual

Un total de 78 esportistes de 11 centres participen en aquest encontre

Aquest dijous 1 de desembre, el C.O La Costera junt a FUNDAR Xàtiva han organitzat un encontre de Proves Adaptades per a persones amb discapacitat intel·lectual. Encontre que ha reunit a esportistes als centres d‘Aiora, Requena, Ontinyent, Enguera, Sueca, Massanassa, Alzira, Gandia, Alginet, L’Alqueria de la Comtessa i la pròpia Xàtiva.
L’encontre consisteix en realitzar una sèrie de proves adaptades per a persones amb discapacitat, proves que venen d’esports convencionals com el bàsquet, l’handbol, el futbol, el hoquei… i que s’adapten a les característiques psíquiques i físiques d’aquest col·lectiu. Les proves han començat a les 11 del matí amb la presentació dels esportistes per a passar tot seguit a la realització de la pròpia activitat. Dues hores en les que tots els esportistes han passat per les diferents modalitats en les que estaven inscrites i que han mostrat totes les seues capacitats en un escenari com pot ser la pròpia competició.
Des del centre de Xàtiva, la directora deia que «amb aquestes activitats volem donar a conéixer que aquest col·lectiu també fa esport i també li agrada ser reconegut. Aquesta activitat, tot siga dit no seria possible sense la col·laboració d’entitats com l’Ajuntament de Xàtiva, Copava i Fundar, però sobretot sense el col·lectiu de voluntaris del IES Dr. Simarro que una vegada més ha donat un exemple d’implicació i predisposició a l’hora de treballar per aquestos xavals. No és fàcil portar a terme esdeveniments com aquestos, però amb voluntaris com els del Simarro al final tot és més fàcil».
L’activitat ha acabat en un dinar de tots els participants en el pavelló Francisco Ballester de Xàtiva. El proper encontre d’aquesta modalitat serà el mes de març de 2012.