La corporació municipal d’Ontinyent rep els xiquets i xiquetes saharians

Els menuts passaran l’estiu a la Vall d’Albaida

La corporació municipal d’Ontinyent va rebre en la vesprada d’aquest dimecres als xiquets i xiquetes saharians que gràcies al programa «Vacances en Pau» passaran l’estiu acollits per famílies de la Vall d’Albaida. L’acte tenia lloc al Palau de La Vila, on els infants, que arribaven sostenint la bandera del Sàhara, van ser rebuts per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, regidors i regidores de tots els grups municipals, representants de l’Associació d’Amics del Poble Saharià i les famílies d’acollida.

Seran un total de 12 els xiquets i xiquetes els que passaran els mesos de juliol i agost a la comarca, dels quals 8 han estat acollits per famílies d’Ontinyent, mentre que els quatre restants estaran a Fontanars dels Alforins, la Pobla del Duc, Bocairent i Albaida. Jorge Rodríguez, qui anys arrere va estar visitant els campaments de refugiats de Tindouf, a Argèlia, i coneix de primera mà les condicions de vida que tenen estos xiquets i xiquetes, els donava la benvinguda “amb la mateixa il·lusió de sempre”, i animava a les families a acollir infants saharians, expressant el seu desig que el problema saharià “algun dia tinga solució”.

El President de l’Associació d’Amics del Poble Saharià de la Vall d’Albaida, el també regidor de l’Ajuntament d’Ontinyent Manuel Cuesta, destacava que “la solidaritat no entén de crisi” ja que són moltes les famílies que repeteixen amb l’acollida malgrat la situació econòmica actual. Cuesta, a la seua intervenció, coincidia amb l’alcalde en expressar el desig de que el conflicte del Sàhara es solucione, ja que, tal com manifestava “altre món és possible per al poble saharià”.

Els infants, que romandran a La Vall d’Albaida fins al mes de setembre, van fer lliurament als representants municipals d’uns obsequis autòctons saharians , i també van rebre un detall per part de l’Ajuntament d’Ontinyent.