La Conselleria d’Infraestructures desbloqueja el projecte del Pont de Sant Vicent d’Ontinyent

Jorge Rodríguez destaca que “suposa la culminació d’un projecte reiteradament anunciat durant els últims anys”

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va anunciar el passat divendres que la Conselleria d’Infraestrucutures, Territori i Medi ambient iniciarà les obres del Pont de Sant Vicent en el mes de desembre, després que la Conselleria haja desbloquejat el projecte, segons li ha comunicat hui el secretari autonòmic d’Infraestructures i Transport, Victoriano Sánchez-Barcáiztegui durant la reunió que han mantingut tots dos en la seu de la Conselleria, a la qual també ha acudit la Coordinadora de l’àrea de Territori, Seguretat Ciutadana i Serveis Municipals de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rebeca Torró.

Jorge Rodríguez ha destacat el treball dels tècnics de la Conselleria en aquests mesos, i l’interès del propi Sánchez-Barcáiztegui a accelerar els tràmits que han permès reprendre un projecte que havia quedat paralitzat per uns problemes de caràcter tècnic.

Per a l’alcalde d’Ontinyent l’inici de les obres “és una molt bona notícia per a la ciutat d’Ontinyent, perquè suposa la culminació d’un projecte reiteradament anunciat durant els últims anys, i que per fi es farà realitat en uns mesos”.

El projecte inicial del Pont del Plà de Sant Vicent ha sigut modificat per a introduir millores en el mateix. En aquest sentit, Rebeca Torró ha explicat que aquestes millores suposen allargar la longitud del pont, que passarà de 100 a 120 metres. Un altre dels canvis aprovats és l’eixample de les voreres, de 2 a 3,25 metres, la qual cosa suposa poder disposar en cada costat de vorera per a vianants i carril bici. “Els canvis introduïts pels tècnics van a tenir com resultat un pont més adequat i funcional, que podrà ser utilitzat per vianants i ciclistes en millors condicions”, apunta Torró.

El secretari autonòmic ha explicat a l’alcalde i la regidora que ja s’ha redactat el projecte modificat, a l’espera que ser supervisat la setmana vinent, per la qual cosa en breu podran començar les obres, incloses en el Pla Confiança de la Generalitat, que compten amb un pressupost de 2,2 milions d’euros. A més, s’ha compromès a visitar les obres del Pont de Sant Vicent així com altres actuacions incloses en el Pla Confiança a Ontinyent, com l’avinguda del Tèxtil, les obres de la qual ja han finalitzat.

L’emplaçament del pont es troba situat a l’est del casc urbà del municipi, en els terrenys compresos en la connexió entre la carretera CV-81 amb la CV-650, que donen accés a la població i la comuniquen amb la localitat d’Aielo de Malferit.