La Conselleria de Medi Ambient reacciona i manté la zona d’acampada de la Font de Mariola

El Consell aprova un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Bocairent però deixa d’assumir la conservació de l’àrea

La Generalitat Valenciana ha reaccionat a les queixes formulades per l’Ajuntament de Bocairent davant l’anunci del tancament de l’àrea recreativa de la Font de Mariola decretat a finals d’abril. Així, el ple del Consell va aprovar divendres passat 4 d’octubre, un conveni de col·laboració amb el consistori de la Vall d’Albaida per a preservar-hi oberta aquesta zona dins del programa Senda Verda.

No obstant això, el municipi haurà d’assumir el manteniment i la neteja, “una tasca que fins abril passat realitzava la Generalitat”, segons puntualitza l’alcalde Josep-Vicent Ferre. De fet, el primer edil critica que la Conselleria de Medi Ambient “tan sols” s’encarregarà de les funcions d’inspecció, de control i de vigilànciaquan es tracta d’un espai situat a un parc natural i sense comprometre’s a aportar cap ajuda econòmica ni material”. Malgrat tot, Ferre referma “la nostra aposta pel turisme d’interior i pel nostre entorn natural i continuarem fent tot el possible per la seua conservació”.

Així, l’estiu passat l’Ajuntament de Bocairent va comptar amb una subvenció extraordinària de 4.500 euros concedida per la Diputació de València que junt als recursos municipals va possibilitar efectuar-hi una intervenció d’urgència i la contractació d’una persona a mitja jornada durant tres mesos per assegurar-ne la conservació del paratge. Per això, Ferre assegura “que davant la fallida de la Generalitat, hem hagut de sumar esforços les altres administracions per a solucionar les deficiències provocades pel Consell d’Alberto Fabra, que no pot ni assegurar el manteniment dels nostres espais forestals més emblemàtics”.