La consellera Elena Cebrián Visita la Vall d’Albaida en la IV Trobada d’Autoconsum a Otos

Trobada organitzada per la Unió de Llauradors i Ramaders amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Cooperativa agrària de Llutxent-Otos

El diumenge 2 d’Agost vam tenir l’honor de rebre la visita de la consellera de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura: Elena Cebrián Calvo. A més, cal tir que va estar acompanyada pel Secretari Autonòmic de Medi Ambient, Julià Àlvaro, i el Sotssecretari de Transparència, Alfonso Puncel.

El matí intens va començar cap a les 9 hores amb la recepció de la consellera per part de l’Alcalde d’Otos, Mario Mira, i el President de la Mancomunitat, Vicente Gomar, així com del president de la Unió de Llauradors. Tot seguit es va dur a terme una reunió informal per tractar temes relatius tant a la localitat com a la comarca: la problemàtica de la instal·lació de la planta d’animals en el terme de La Pobla del Duc, la potenciació de l’agricultura sostenible a la nostra comarca o diferents infraestructures agràries necessàries.

La nova executiva comarcal de Compromís va estar representada per Jose Luis Collado (Verds) i Jose Manuel Marco (Verds) que van aprofitar per agrair a la consellera la seva visita a la nostra comarca i tractar alguns temes de manera informal amb el secretari autonòmic Julià Àlvaro.

Després d’aquesta reunió vam poder gaudir de l’hospitalitat del poble d’Otos i de l’excel·lent organització de la Unió de Llauradors en l’esmorzar popular. Ahi vam poder constatar la extraordinària qualitat de les varietats autòctones, així com el gran treball dels productors de la Vall d’Albaida en la mostra de productes agrícoles.

La jornada va continuar amb una visita guiada per Otos. Joan Olivares va explicar a la Consellera la ciència que hi ha darrere dels rellotges de Sol, molt vinculada a la feina dels antics agricultors que es servien dels mateixos per consultar les estacions i guiar-se en les diferents tasques agrícoles.

La Consellera, Elena Cebrián, es va mostrar encantada amb l’hospitalitat dels habitants de la Vall d’Albaida. Va poder gaudir d’un matí de convivència amb els membres de la Unió i tots els ciutadans que van voler apropar-se a Otos. En tot moment va mostrar la seua proximitat, juntament amb la dels seus acompanyants, Julià Álvaro i Alfonso Puncel. Amb la seua proximitat va donar a conèixer la possibilitat i la necessitat de fer política d’una política més propera, més necessària.