La Confraria de la Soledat d’Ontinyent pressenta un llibre per als xiquets i xiquetes

ontinyent-soledat

La Confraria de la Soledat d’Ontinyent va cel.lebrar ahir el diumenge de Rams amb la pressentació d’un llibret dedicat especialment per als més menuts, amb motiu de la jornada que l’agrupació cel.lebra per als xiquets i xiquetes ontinyentins.

La pressentació va tindre lloc a la seu de la Soledat, i va comptar amb una gran participació. El llibre ‘La Soledat d’Ontinyent contada a les confrasseretes i els confrarets’, obra del Macip, Sergi Gómez i Soler, va causar una gran expectació entre la població.

En l’obreta, segons expliquen, es fa un repàs històric àgil i curiós als quatre segles d’existència de la Confraria i també a la història d’Ontinyent. S’explica com es va fundar la Soledat, qui formava part d’aquella confraria, com es regia i com va acabar sent el pas de Setmana Santa propi de l’Ajuntament d’Ontinyent, com participava en les processons i tot allò que ha succeït a partir que Marià Benlliure va esculpir l’actual imatge i la Confraria ha tornat a renàixer.

A més, el text s’acompanya amb dibuixos del mateix autor que al·ludeixen a cada tema tractat preparats perquè els xiquets els coloregen, i s’afegeixen refranys, llegendes, un mapa o explicacions que relacionen uns temes amb altres, entre altres coses. En definitiva, «tot un món interactiu que fa del llibret un objecte màgic i estimable, i que esdevé necessari per a poder entendre tant la Soledat com també la Setmana Santa ontinyentina».

Per a la nostra Confraria és tota una satisfacció que un autor tan reconegut dins l’àmbit etnològic valencià col·labore constantment amb la seua Confraria i que, en esta ocasió, ens haja sorprés tot dedicant una obra de tals característiques als nostres xiquets, que tant importants són per a la Confraria i les activitats que desenvolupem. A més, Sergi ha comptat amb unes col·laboracions d’autèntic luxe que cal assenyalar i agrair, com ho són la participació en la maquetació i el disseny de Juanjo Alcaide, l’assessorament històric d’Alfred Bernabeu i el pedagògic de Noemí Gómez.

L’acte va ser introduït amb les paraules de la periodista Arantxa Vidal, «plenes de consideració i estima cap a la personalitat de l’autor i també de la seua obra etnològica», i fou tancat «amb un profund agraïment del Clavari, Salvador Sanchis, per la dedicació constant tant del Macip com també de tantes persones com són les que participen de l’alegria de la Soledat».