La comunitat equatoriana d’Albaida celebra la Festa del ‘Niño Jesús’.

albaida-ecuador

  • L’Alcalde d’Albaida, el popular Juan José Beneyto Galbis, va acompanyar al col·lectiu durant les celebracions que tingueren lloc el passat dissabte 13 de febrer, simbolitzant el recolzament que el Consistori ha brindat a la Festivitat.
  • A la Festa, que va congregar més de 250 persones, assistiren equatorians vinguts de tota la geografia espanyola.

Albaida, 17 de febrer de 2010.- El passat dissabte 13 de febrer de 2010 Albaida va acollir la Festa del ‘Rey de Reyes’, una celebració típica d’Equador, que va estar organitzada per la comunitat d’equatorians residents a la Ciutat, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Albaida, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana i de la Regidoria de Benestar Social.

La celebració va seguir la tradició equatoriana, establida arran de la colonització i la cristianització del país, amb l’objectiu d’honrar al Jesus del Pessebre i a la Verge de ‘Agua Santa de Baño’, festivitats que tradicionalment s’emmarquen dintre dels mesos de desembre i gener, fins a la Festa de Carnestoltes.

Aquesta Festivitat ha estat importada pels immigrants equatorians que a hores d’ara resideixen a Espanya i en especial a la Ciutat d’Albaida. A més a més, la celebració ha estat establida amb un caràcter itinerant, ja que va recorrent cada any diferents poblacions espanyoles.

La col·laboració de l’Ajuntament d’Albaida va contribuir a donar una major difusió i rellevància a les celebracions, a les que assistiren més de 250 equatorians vinguts de tota la geografia espanyola, des de poblacions com ara Tomelloso, Toledo, Talavera de la Reina i Madrid.

Tal i com ha manifestat l’Alcalde d’Albaida, el popular Juan José Beneyto Galbis:

Per a la nostra Ciutat és tot un orgull poder acollir aquesta celebració que esdevé una viva representació del folklore equatorià, de mans dels immigrants que a hores d’ara resideixen a Albaida. Des de l’Ajuntament d’Albaida em brindat tot el nostre suport a l’organització de la Festa del Jesús, ja que considerem que és un clar exemple d’integració i d’adaptació de les tradicions natives a la nova situació dels immigrants.

Les activitats començaren el mateix dissabte de matí, amb un acolliment de tots els participants a l’Alberg ‘Don Bosco’ d’Albaida. Posteriorment se succeïren durant tot el matí les celebracions esportives.

Durant la vesprada els equatorians participants es reuniren a casa del Priostes Majors (Festers), on durant tot l’any han guardat la imatge del Jesús ‘Rey de Reyes’. Des d’allí, i fins l’Església de l’Assumpció, es varen traslladar tots els assistents en l’acte del ‘Paso del Niño’, una comitiva precedida per un grup de folklore equatorià, que dansava al so de cançons típiques del país. Ací se sumaren a la celebració l’Alcalde d’Albaida, Juan José Beneyto Galbis, acompanyat per Ana Isabel Pérez Caballero, Regidora de Benestar Social, i Rosa Maria Vañó Soler, Regidora de Participació Ciutadana.

A l’Església de l’Assumpció s’oficià una Missa en Honor al ‘Rey de Reyes’ i a la Verge de ‘Agua Santa de Baños’. Una vegada finalitzat l’ofici religiós, la comunitat equatoriana realitzà a la Plaça Major d’Albaida una exhibició de balls típics del país.

albaida-ecuador-misa

albaida-ecuador2