La colla “La Socarrà” homenatja a Raimon i Al Tall en el seu concert de Nadal

Aquest divendres al CCX

La Colla de dolçainers i tabaleters “La Socarrà” de Xàtiva realizarà aquest divendres el tradicional Concert de Nadal a l’Auditori del Centre Cultural de Xàtiva (CCX) a les 20.30 hores amb entrada lliure. Enguany, i després de l’experiència de l’any passat amb els Musicals Dysney, també s’han preparat actuacions novedoses. Destaca l’homenatge musical que es retrà al cantautor Raimon, al grup de folk retirat enguany Al Tall i a la història compartida amb Grècia.

El concert constarà d’una primera part de Música Festera, amb el pasdoble Dolça Memoria de J.R. Pascual Vilaplana, la marxa mora “Mudayyan Al’Culibrí”, també del referit Pascual-Vilaplana, la marxa cristiana “Molí de Lluna” de Saül Gómez, del qual també s’interpretarà la seua darrera composició, una rapsòdia de temes d’Al Tall.

Per a la segona part es posarà en escena “El Viatge d’Alexandros”, un conte musical en el qual un narrador va contant la història d´un comerciant grec anomenat Alexandros, que decideix viatjar desde la seua Grècia natal cap a terres valencianes per prosperar en el seu negoci i després d’haver-se quedat encissat amb la música de dolçaines quan escoltà a uns almogàvers que estaven al port d’Atenes. Es contarà el seu viatge, la seua estada i la seua prosperitat a terres valencianes, de les quals no va voler tornar, sent aquestes els bressols dels seus darrers dies, sent recordat per tots els seus conciutadans pel seu amor per la música. Tota aquesta història estarà acompanyada i il·lustrada amb la música de Francisco Valor.

Així mateix, i com a un dels plats forts del concert, figura la peça “Arrels de socarrat”, un arranjament per a dolçaina i percussió elaborat per la colla “La Socarrà” de temes cantats pel xativí Raimon. Aquesta obra s’inclou al disc “Xàtiva interpreta a Raimon”, de pròxima aparició.