La Coalició Compromís per l’Alcúdia de Crespins demana una comissió d’investigació

Sobre la recent condemna del Tribunal Suprem

La Coalició Compromís per l’Alcúdia de Crespins va presentar en el passat ole ordinari una proposta per a la creació d’una comissió especial d’investigació sobre la recent condemna del Tribunal Suprem que obliga a la localitat a pagar més de 3.400.000€ més interessos per una parcel·la agrícola d’una poc més de 8.000 m².

Aquesta comissió es crearia segons l’article 41 del ROM, com a comissió especial d’informació i recerca; una comissió on estarien representats tots els partits i que podria recórrer a un gabinet extern que emetria un dictamen i d’aquesta forma poder garantir un informe imparcial que poguera dirimir les responsabilitats tant tècniques com polítiques.

Per contra, afirmen des de Compromís, l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins Javier Sicluna, diu estar decidit a fer que el poble “conega tota la veritat sobre la sentència del Tribunal Suprem”, a través d’un acte públic i obert. «Un acte que des de la Coalició Compromís opinem que podria convertir-se en una pantomima sense arribar a aclarir els fets. Només ens cal recordar les rodes de premsa de Mariano Rajoy amb pantalla de plasma i sense possibilitat de fer preguntes. Esperem que l’alcalde ara done la cara i explique tota la veritat que ha amagat durant anys al poble», recalquen.

Des de Compromís lamenten que «l’equip de Govern amb el seu alcalde Javier Sicluna Lletget no hagen sigut capaços d’aprovar la creació d’aquesta comissió que sí garantiria que el poble coneguera la veritat dels fets».

D’aquesta forma l’alcalde, «que no ha sigut capaç d’assumir responsabilitat alguna fins a hui, deixa entreveure una vegada més la seua forma de governar cara al poble, davant uns fets que suposen un nou colp a les arques municipals i on els nostres veïns i veïnes seran els que de debò hagen d’assumir el cost de la sentència; veïnes i veïns que demanen sobretot un aclariment dels fets i que s’assumisquen les responsabilitats pertinents», finalitzen.