La Ciutat d’Albaida rep el premi Poble del Mes del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament d’Albaida i els donants de la localitat reben el guardó que atorga la Conselleria de Sanitat per la seua col·laboració en la donació de sang durant els últims anys

Albaida, 6 de novembre de 2009. El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, depenent de la Conselleria de Sanitat, ha premiat a la localitat d’Albaida per tota la seua col·laboració i ajuda en la promoció de la donació de sang.

El proper dimecres, 11 de novembre, a les 19 hores, al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Albaida, el Centre de Transfusió entregarà al consistori, als donants més distingits i als col·laboradors del municipi un obsequi en agraïment per tots aquests anys d’ajuda desinteressada. L’acte estarà presidit per l’Alcalde d’Albaida, Juan José Beneyto Galbis, i representants del Centre de Transfusió i de la Federació de Donants de Sang de la Comunitat Valenciana.

En aquesta ocasió, els donants d’Albaida són els grans protagonistes, ja que gràcies a ells el Centre de Transfusió pot abastir sense complicacions als hospitals de tota la Comunitat. És per això que, al llarg de l’acte, es premiarà a més de cinquanta veïns destacats, que són els que realment mantenen les reserves sanguínies.

D’altra banda, tots aquells que ho desitgen, poden acudir a donar sang a Albaida el proper dijous 12 de novembre, al Centre de Salut, (Av. Romeral, 1) de 17:00 h. a 20:30 h. D’esta manera, la localitat col·labora amb el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana per a poder aconseguir les bosses de sang necessàries i fer front a les intervencions quirúrgiques dels pròxims dies. Els equips mòbils del Centre de Transfusió s’acostaran a Albaida tant per a recollir la solidaritat d’aquells donants habituals, com dels veïns i veïnes que encara no han tingut l’oportunitat d’oferir la seua ajuda en forma de sang.

La solidaritat de localitats com la d’Albaida és necessària per a poder subministrar unitats de sang durant els pròxims dies als hospitals. Podran donar sang totes aquelles persones que es troben entre els 18 i els 65 anys, pesen més de 50 quilos i gaudisquen d’una salut normal.