La CHX netejarà 9.500m2 de barranc a petició de l’Ajuntament d’Ontinyent per evitar perills

La zona del Barranc de la Neu havia registrat la caiguda de 3 xops de grans dimensions als últims dos anys

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer(CHX) procedirà aquest mes de setembre a netejar 9.500 m2 del Barranc de la Neu d’Ontinyent per tal d’evitar els perills derivats del mal estat dels xops del tram paral·lel a l’Avinguda del Torrater des de la intersecció amb l’Avinguda del Tèxtil, a les immediacions del polígon industrial del Pla. Aquestes tasques es realitzaran a instàncies de l’Ajuntament d’Ontinyent, que des de l’àrea de Territori havia reclamat insistentment a la CHX una solució davant la caiguda als últims dos anys de fins a tres xops de grans dimensions, el que havia obligat a limitar l’estacionament en la zona.

L’anunci d’aquesta actuació es produeix després de la reunió que han mantingut la coordinadora de l’Area de Territori i 1ª tinent d’Alcalde, Rebeca Torró, el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, i tècnics municipals amb representants de la CHX i empresaris de la zona, que han tingut paraules d’agraïment per al Govern d’Ontinyent “per les gestions realitzades per tal de fer possible una actuació que era molt necessària”, assenyalaven.

Rebeca Torró explicava que “la competència per a actuar en aquest espai és de la Confederació, i des de l’Ajuntament haviem tingut moltes peticions perquè es donara una solució als problemes i molèsties que estaven generant estos xops principalment pel risc de caiguda que presentaven en tenir la fusta vella i haver crescut de manera descontrolada, però també pel perill d’incendi per la borra dels propis arbres i el creixement dels canyars. L’any passat ja vam enviar un requeriment, hem insistit i negociat amb la CHX i finalment hui podem anunciar que va a actuar-se”, manifestava.

L’actuació inclourà la retirada dels xops vells, la neteja i desbrossament de la zona inclosa l’eliminació de canyes. Una volta finalitzada la intervenció, l’Ajuntament plantarà llidoners al tram de via pública adjacent a la vora del barranc, “arbres que en cap cas van a presentar els problemes que teníem amb els xops, i que van a estar perfectament alineats i plantats sobre terreny municipal, on podrem actuar sempre que siga necessari sense haver de dependre de les gestions amb altres entitats”, explicaven des del consistori.