Aquest divendres arranquen les III Jornades d’Innovació Pedagògica del Cefire de Xàtiva.
El pati cobert de la Casa de Cultura de Xàtiva alberga l’exposició “Viure la mirada”. Aquesta mostra, que estarà oberta al públic fins al proper 16 d’abril, forma part d’un projecte pedagògic organitzat pel Cefire Xàtiva – Aiora que ja va per la seua tercera edició. Consisteix en un recull de creacions artístiques, escultures i pintures realitzades per xiquets i xiquetes de 3 a 6 anys. L’objectiu del projecte és estimular la creativitat i la plasticitat entre els alumnes d’aquesta franja d’edat.
La regidora d’Educació, Amor Amorós, considera que aquest tipus d’iniciatives “són molt interessants ja que obrin l’escola a tota la ciutadania”. Amorós creu que “al final, l’educació és cosa de tots, de l’escola, de les famílies i de la ciutat”. La regidora valora positivament que s’incidisca en aquest segment més jove de la població, en una etapa de la formació en què existeixen uns nivells molt alts de creativitat.
Hi ha cinc centres educatius que han participat en aquest projecte “Viure la mirada”. Es tracta del CEIP Teresa Coloma, de Xàtiva; del CI La Jordana, d’Agullent; del CEIP Vicente Rius, de Canals; del CEIP Carmelo Ripoll, d’Ontinyent i del col·legi Ausiàs March, de Nazaret.
D’altra banda, el proper divendres 8 d’abril comencen les III Jornades d’Innovació Pedagògica, organitzades pel Cefire de Xàtiva amb la col·laboració de l’Ajuntament. Sota el lema “Millorem, innovem i transformem l’educació”, les jornades comptaran amb tres sessions formatives. La primera d’elles tindrà lloc el mateix dia 8 i consistirà en una conferència de Boris Mir sobre l’experiència de l’institut-escola Les Vinyes. La següent ponència tindrà lloc el dissabte 22 d’abril, amb la conferència “Deixa d’ensenyar-me, deixa’m aprendre”, a càrrec de Manel Rives. Finalment, el dimecres 27 d’abril conclouran les jornades amb la conferència “L’educació com a oportunitat: transformant el present, construint el futur”, impartida per Juanfra Álvarez.