La Casa Clau d’Albaida és desmantellada per un grup de vàndals

Des del mes d’abril s’esperava la seua rehabilitació

Aquest passat cap de setmana, la Casa Clau d’Albaida va ser assaltada per un presumpte grup organitzat amb intencions de robar material de coure així com d’altres equipaments valorats amb més de 12.000€. A més a més, la brutalitat amb la qual han actuat els presumptes membres del grup ha elevat el cost dels danys de la casa forestal fins a 25.000€.

L’Ajuntament d’Albaida donà en el mes d’abril la llicència d’obres a l’empresa Iberdrola per dur endavant el projecte de rehabilitació de la Casa Clau. Un projecte valorat per 258.027’83€ a càrrec de l’empresa Iberdrola, com a deute amb els termes municipals afectats per la instal·lació de les torres d’alta tensió, on la Generalitat Valenciana és propietària de l’edifici forestal. Però des d’aleshores i fins ara encara no s’ha realitzat cap moviment de reforma o obra en la casa forestal, deixant en perill l’estabilitat de l’edifici per possibles enderrocaments i l’entrada a la força de presumptes vàndals, com els d’aquest cap de setmana, davant la falta de materials molt més segurs que impedirien aquest tipus d’actuacions.

Per tant, des de l’ajuntament d’Albaida no entenen com l’empresa Iberdrola no efectua l’obra de reforma si ja hi tenen la llicència d’obres. La 1a Tinent Alcalde, Eva Tormo, es troba “indignada per la falta de precisió de la Generalitat Valenciana per començar les obres ja que nosaltres vàrem donar la llicència per poder dur endavant aquest projecte el més prompte possible”. Tormo afegeix que “si es tracta d’una maniobra política, els que es veuen afectats són totes les veïnes i veïns d’Albaida per no poder gaudir d’una Casa Clau en condicions” i demana a la Generalitat “que es pronuncien i donen explicacions de perquè no s’està executant les rehabilitacions de la Casa Clau”.