La campanya per TV3 ‘Televisió sense fronteres’ aplega a les 400.000 signatures

S’amplia el termini per a la recollida de firmes fins a maig

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol fer públiques 2 novetats referides a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) «Televisió sense Fronteres» que l’entitat impulsa:

1a.- La campanya de recollida de signatures continua a molt bon ritme, de manera que a hores d’ara ja tenen més de 400.000 signatures recollides del total de 500.000 que calen. Això ha estat possible gràcies als 2.500 fedataris, i a la col·laboració de tots els sindicats, els partits polítics, col·legis professionals, institucions i les principals associacions culturals, esportives i de tota mena del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears. Cal també destacar l’adhesió a la campanya del Parlament de Catalunya (amb el vot favorable de CiU, PSC, ERC, ICV i PP), de la Xarxa d’Universitats Joan Lluís Vives i de cada vegada més ajuntaments, entre els quals els d’Elx, Gandia o Barcelona. Hi ha que destacar també la incorporació de les entitats, sindicats i partits de Navarra i el País Basc en la campanya.

2a.- La campanya, que tenia previst finalitzar la primera setmana de març (ja que la Junta Electoral Central demanava lliurar les signatures el 24 de març a Madrid), s’amplia 3 mesos: finalitzarà l’última setmana de maig, i les signatures es lliuraran a la Junta Electoral Central el mes de juny. Aquesta ampliació del calendari ha estat una decisió de la Junta davant del fet que, en l’inici de la campanya, s’havien produit diversos problemes burocràtics a l’hora de segellar els fulls de signatures, i altres que van retardar la possibilitat de començar a recollir signatures més de 2 mesos respecte a la data oficial d’inici, provocant un perjudici a l’organització de la campanya. Ara la Junta corregeix aquest error i amplia el termini de recollida de signatures per a compensar-lo.

El fet que ja s’ha passat de les 400.000 signatures recollides i que es disposa dels mesos de març, abril i maig per continuar recollint-ne, garanteix l’èxit d’una campanya que de partida és un repte important,» però això no ha de fer que ni l’organització ni les persones i col·lectius que hi col·laboren ens relaxem, perquè es tracta de sumar el màxim de signatures per tenir el màxim de força per després poder garantir l’aprovació del projecte de llei», expliquen des de la agrupació.