La campanya ‘Ontinyent contra el foc’ es prorroga a setembre

Davant les elevades temperatures i la pertinent sequera

La campanya de prevenció d’incendis forestals ‘Ontinyent contra el foc’ continuarà vigent durant el mes de setembre, ja que les altes temperatures i la situació de sequera segueixen mantenint molt alt el risc d’incendis. La campanya de vigilància, que compta amb més de trenta voluntaris, estava programada per als mesos de juliol i agost, però donat l’èxit de participació i la situació climàtica, s’ha decidit ampliar la seua durada.

El regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, ha agraït la dedicació dels voluntaris de la campanya ‘Ontinyent contra el foc’, els quals han efectuat més de 60 vigilàncies, en torns de matí, vesprada i nit, prioritzant els moments de major risc que són la vesprada i la nit. En aquestos torns de vigilància, que també s’han mantingut durant el període de festes, els voluntaris han recorregut més de 3000 quilòmetres en vehicle tot terreny durant el mes d’agost, als qual cal afegir els desplaçaments a peu per sendes després de desplaçar-se a la serra en vehicles.

D’altra banda, la regidoria de Medi Ambient ha volgut recordar que no es poden fer cremes al terme municipal fins a l’1 d’octubre, donat que la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient va dictaminar una ordre que suspenia plans locals de cremes fins al 30 de setembre.