La 6a Fira del llibre ompli d’activitat el cap de setmana a Bocairent

La proposta servirà de marc per al lliurament dels premis Sambori de la Vall d’Albaida

La literatura amb tota la seua extensió serà la protagonista d’aquest cap de setmana del 20 i 21 d’abril a Bocairent. La 6a Fira del llibre organitzada per la Regidoria de Cultura omplirà la plaça de l’Ajuntament d’activitats que completaran la presència de set llibreries arribades de tota la contornada (Ontinyent, Alcoi, Banyeres de Mariola i Biar més les dos locals) així com de l’Institut d’estudis de la Vall d’Albaida (IEVA). L’horari d’obertura de les parades serà de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h.

Dissabte de matí estarà destinat al lliurament de guardons tant del 5é Concurs de cal·ligrames (10.30 h) com dels premis Sambori (12.00 h) organitzats per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i l’ús del valencià que servirà de preàmbul a la celebració de la Trobada d’enguany que acollirà també Bocairent l’1 de juny. Els més menuts tindran de vesprada diferents tallers (de 17.00 a 18.00 h) així com una animació lectora a l’endemà (de 10.30 a 12.30 h) a càrrec de Carmen Silla.

Igualment, es duran a terme tres presentacions d’obres mentre que el sopar literari amb Francesc Bodí queda ajornat per al 4 de maig. Així, dissabte de vesprada (18.30 h) Ximo Soler donarà a conèixer “El rey de bronce”. Diumenge de matí (12.30 h) serà el torn de Vicent Enric Belda, acompanyat per Josep Calero, en el que serà la primera ocasió en la que els lectors coneguen “Les ombres del bosc”, guardonat amb el Premi de narrativa juvenil Ciutat d’Alzira de l’any passat. Finalment, Josep Sanchis aproximarà als presents (18.00 h) “Manuel Sanchis Guarner: ciència, compromís i diàleg” publicat per l’IEVA.

La cloenda (diumenge a les 19.15 h) estarà protagonitzada per l’alumnat de l’IES Bocairent i durant l’acte es procedirà al sorteig d’un xec de 150 euros per a gastar en qualsevol establiment de l’Associació de comerciants i de serveis (ACiS) de la localitat entre tots aquells que hagen adquirit algun exemplar durant la fira. També durant tot el cap de setmana hi haurà una recollida solidària de llibres a l’estand de l’organització i es podrà contemplar la mostra de l’Acadèmia valenciana de la llengua dedicada a Vicent Andrés Estellés i els treballs participants en el 5é Concurs de cal·ligrames.