L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent amplia una segona sessió per abastir l’increment de la demanda

L’orquestra ha presentat el programa de la temporada 2015, protagonitzada per solistes internacionals com ara la metzzosoprano israelita Rinat Saham

Just una setmana abans de l’estrena de la temporada, l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent presentava la seua temporada 2015 com a formació resident del Teatre Echegaray d’Ontinyent.

Una temporada que com exposava Lluís Muñoz d’AD Libitum, aquest any comptarà amb l’impuls de Caixa Ontinyent, “i una vegada més amb grans solistes internacionals que vindran atrets per l’enriquidor i diferenciador projecte formatiu que ofereix aquesta orquestra”. A més, Muñoz afegia “com a resultat de la qualitat que l’orquestra ofereix, l’èxit de les temporades anteriors ha generat un increment de la demanada que ha creat la necessitat d’obrir una segona sessió”, que tindrà un preu de 45€ per abonament i de 13€ per concert. En aquest sentit, i també per a incentivar als més joves, aquest any els estudiants menors de 25 anys poden gaudir de la ‘butaca jove’ al preu de 7€.

Al llarg dels cinc concerts l’orquestra actuarà amb la metzzosoprano Rinat Saham, que ha interpretat papers com ara Carmen en la coneguda obra de Bizet actuant en grans sales com el Royal Opera House de Covent Garden, l’Òpera Estatal de Viena, la de Berlín, la de Canadà o la de Nova York.

Altre concert estarà protagonitzat per la soprano Maria Rodríguez i el tenor Julio Morales els qui, respectivament, han actuat i han estat dirigits per Plácido Domingo actuant, en el cas de Maria Rodríguez, en les millors sales internacionals com ara el Shympony Hall de Boston o el Avery Fisher Hall al Lincon Center de Nova York.

L’Orquestra també comptarà amb Andrés Valero com a director convidat qui també amb aquesta categoria ha dirigit entre altres formacions, l’Orquestra de València, les Bandes Municipals de València, Madrid, Barcelona, Alacant, La Corunya o Santiago de Compostel·la així com la banda de la FSMCV.

Al tercer concert el solista convidat serà el violinista Enrique Palomares, concertino de l’Orquestra de València que a més ha estat convidat com a concertino per l’Orquestra Nacional d’Espanya i l’Orquestra «Pablo Sarasate» de Pamplona entre d’altres.

Al quart concert el protagonista serà el guitarrista Rubén Parejo, director del Certamen Internacional de Guitarra Luys Milà i professor del Conservatori Superior de Música de València.

Per últim, l’orquestra compartirà escenari amb el pianista Carlos Apellániz, que ha actuat com a solista al costat de l’Orchestre Nationale de Bayonne, l’Orquestra de Cambra Andrés Segovia, l’Orquestra Pablo Sarasate o l’Orquestra Filharmònica de Ciutat de Mèxic i és pianista solista del «Grup Instrumental de València» amb el qual ha obtingut el Premi Nacional de Música del Ministeri de Cultura.

El director titular de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, Saül Gómez, destacava que “gràcies al recorregut que al llarg de tots els concerts es farà per els diferents estils musicals (des del clàssic fins el més contemporani o inclús amb un llenguatge més desenfadat i divertit com serà el cas de l’últim concert), la temporada 2015 resultarà ben atractiva tant des del punt de vista del públic com per als músics, que amb un repertori tan complet aconseguim aproximar-los a les orquestres professionals”.

Per últim, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, tancava l’acte de presentació de la temporada recordant “l’aposta per la cultura que fa l’Ajuntament d’Ontinyent és una inversió d’alt rendiment ja que per una part atrau a solistes de prestigi internacional i per altra permet formar a músics de la comarca i gràcies a això Ontinyent pot exercir de capital cultural de la comarca”.