L’oposició abandona el ple municipal “per ser una estafa per a la gent”

L’equip de govern torna a convocar un ple sense punts en l’ordre del dia i l’oposició marxa

Els regidors d’Esquerra Unida, Compromís i PSPV en l’Ajuntament de Xàtiva hui han abandonat la Sessió del Ple de l’Ajuntament “per a no ser còmplices d’una estafa a la ciutadania”.

Des de fa temps, l’oposició ha denunciat que “l’Ajuntament de Xàtiva és dirigit de forma dictatorial pel Partit Popular, que no admet ni crítiques ni aportacions, sent absolutament opac a l’hora de justificar decisions i decidir despeses front a l’oposició que representa des de les últimes eleccions el 50% de l’electorat de la ciutat”.

Per a les tres formacions, “els Plens de l’Ajuntament han sigut convertits en sainets ridículs, que no tenen cap utilitat perquè no tracten els problemes de la gent. Són espectacles a voltes poc dignes, per les formes, convocats perquè hi ha obligació legal però sense cap pretensió per resoldre els problemes reals de la gent”.

Per a EU, Compromís i PSPV “tot açò té un responsable, el Partit Popular, que té l’última paraula per a decidir del que es pot parlar i el que no està permès tractar. El partit que governa no inclou cap punt important a tractar en els Plenaris o senzillament no inclouen res com hui”. Segons l’oposició, “tots els assumptes relatius al Govern de la ciutat els tracten en l’obscuritat, sense llums ni càmeres que puguen qüestionar les seues decisions. I a més tomben reiteradament qualsevol qüestió que els resulte incòmoda i no contesten les preguntes que tenen obligació de respondre”.

El Ple de l’Ajuntament és l’expressió màxima de la democràcia i a més té un cost de 4.150€, pagat per tots els ciutadans. Per açò, “per a no ser còmplices d’una estafa, d’una burla cap als veïns i veïnes d’aquesta ciutat i d’una traïció a la democràcia”, els regidors d’EU, Compromís i PSPV, han renunciat oficialment a l’ingrés corresponent a aquest ple i han anunciat que no participaran en cap ple on no hi haja ordre del dia. Finalment, han instat al Partit Popular a fer el mateix donat que la seua aportació a l’ordre del dia ha estat nul·la.