L’Olleria presentarà els seues atractius turístic este dijous a FITUR

L’Olleria presentarà els seus atractius turístics este pròxim dijous 19 de gener en FITUR, serà a les quatre i mitja de la vesprada quan l’alcalde, José Vidal i el regidor de turisme, Juan Ruano, parlaran de la gran riquesa turística del municipi.

El regidor de turisme ha explicat que “serà en tot just 30 minuts, tot un repte, presentar la nostra gran riquesa: patrimonial, festiva, lúdica, artesanal, gastronòmica…. de L ’Olleria “Ànima del Vidre” una frase que comporta una gran història ja que és difícil pensar en el nostre poble sense el vidre, indústria present en el municipi des del segle XVI. Mestres del vidre i mestres coeters, i és que una altra de les apostes en Fitur serà donar a conèixer el Congrés de Foc Antic Vila de L’Olleria, organitzat per l’Ajuntament des de la regidoria de cultura que va reunir el passat mes de Setembre i Octubre a més de 3.000 persones tenint una repercussió per al nostre poble molt bona en el sector de la Hosteleria, per això continuarem treballant perquè este homenatge al nostre passat com mestres de la pólvora tinga una segona edició i aconseguir que creisca i es consolide com un reclam turístic més del nostre poble per a arribar al nostre principal objectiu promocionar L’Olleria i aconseguir que esta promoció repercutisca positivament en l’economia local ”.

En la presentació, es farà un recorregut pels diferents atractius turístics del municipi com el futur Museu del Vidre, Casa Santonja-Palau dels Marau, el Congrés de Foc Antic Vila de L’Olleria, el Convent Caputxins i l’Església Major de Sta. Maria Magdalena, sense oblidar la Casa de la Vila- Llotja dels tractants, l’Almodí-Teatre Cervantes i el Trinquet i Muralla.

Igualment, ha comentat l’alcalde que “presentarem les nostres festes amb gran valor cultural i històric com les Patronals i de Moros i Cristians que són d’Interès Turístic Nacional, la Fira d’Octubre, per privilegi real des de 1588 així com el Carnaval amb la Festa de cassola d’arròs al forn i la Setmana Santa amb la Nit de Gloria”.

Per la seua part, Juan Ruano ha volgut subratllar que “L’Olleria va a través de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’ Albaida a qui agraïm l’oportunitat ja que ens permet estar presents en la Fira amb una mínima despesa esperant que la repercussió positiva per al nostre poble siga la màxima possible”.

Finalment, tant l’alcalde com el regidor han volgut remarcar la importància de tenir presència en esta Fira Internacional del Turisme ja que és “un aparador incomparable per a donar a conèixer-nos com poble turístic i aconseguir que este siga una font més de riquesa per al municipi”.

El autor de la fotografía es Miguel Ángel Martínez García y es el monumento al vidriero ubicado en una de las rotondas de acceso al pueblo.