L’Olleria inicia les seues Festes amb la Proclamació de la Reina 2012, Corts d’Honor, Festers i resta de Càrrecs

El municipi de L’Olleria viurà este divendres 24 d’agost un dels actes més destacats de les Festes Patronals i de Moros i Cristians de 2012. L’acte s’iniciarà a les 22:30 hores des de la Plaça de la Vila, on tota la Comitiva festera emprendrà la desfilada fins al lloc on tindrà lloc la cerimònia, el Parc del Beat Pare Ferreres. La cerimònia servirà per a proclamar la Reina de Festes, Andrea Mollà Álamo, la seua cort d’honor, els Festers i els Capitans i Ambaixadors moros i cristians.

Després d’una setmana d’assajos per a què tot vaja perfecte, tots els protagonistes de la Festa estan preparats per a viure este acte, un dels més importants per als Festers i les Festeres, que s’han mostrat molt il·lusionats i emocionats durant tota la setmana. També seran presentades les capitanies, que enguany corren a càrrec de la Filà Bandolers per part del bàndol cristià, i de la Filà Abbasies al bàndol moro. El Capità Cristià serà Guillermo Mompó García, que comptarà amb el suport de l’Ambaixador Cristià Juan Manuel Díaz Pérez. En el bàndol Moro, el càrrec de Capità Moro recaurà en José Javier Mollá García, que anirà acompanyat per l’Ambaixador Joan Francesc Fresneda Pallarés.

L’acte també comptarà amb una figura destacada en la Proclamació, la de la mantenidora que enguany serà Sandra Lluch Romero.

Una vegada acabe la Proclamació, hi haurà una actuació de la Xaranga Atómica Band i una Macrodiscomòbil en el carrer Ausiàs March, a la zona dels pubs.

En quant als actes d’este cap de setmana, el dissabte 25 d’agost tindrà lloc la Nit del Sopar en cada una de les filaes del poble. A continuació es prepararan per a la Cavalcada Humorística, un dels actes més divertits de les Festes que s’iniciarà a les 24 hores, i on participaran totes les filaes acompanyades de les respectives bandes de música. La festa no pararà quan s’acabe “l’Alardo”, ja que quan finalitze tindrà lloc una revetlla popular a càrrec de “la Band Ying Yang”.

El diumenge 26 d’agost per la vesprada a les 19:30 hores hi ha organitzada una exhibició de “Doma i Monta” de cavalls a la Plaça de Bous de la Revolteta, on quan este espectacle acabe, tindran lloc els “Bous al carrer” amb bou embolat a les 23:00 hores.

Galería de imágenes facilitada por Cristóbal Renato: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3365246062941.121286.1622848002&type=1

Informació patrocinada per: