L’Olleria crearà una Xarxa de Rutes BTT

bicicleta-btt-

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Olleria crearà una Xarxa de Rutes BTT (bicicletes tot terreny) que partirà de la finca del Salido cap a diferents indrets del terme i de la comarca. “Al Salido s’instal·larà una caseta de fusta que servirà com a punt d’informació i eixida d’estes rutes. Allí mateix hi haurà una zona d’aparcament de bicicletes i un xicotet espai que servirà per a taller”, comenta Ruth Martínez, regidora de Medi Ambient. “Cal recordar que la casa del Salido s’està actualment rehabilitant i que es destinarà a alberg. Esta Xarxa de Rutes BTT és una actuació complementària que reforçarà l’activitat al Salido, i que atraurà als aficionats de la bicicleta de les comarques del voltant cap al nostre terme, afavorint l’activitat econòmica a la nostra localitat”. La idea d’implantar una Xarxa de Rutes BTT va sorgir del Club Ciclita Cap Amunt de l’Olleria, entitat que ha estat l’encarregada de dissenyar les 6 rutes que conformen la xarxa. “Nosaltres teníem coneixement que en altres zones com Catalunya o el País Basc existien estes rutes, i que servien per incentivar la pràctica del ciclisme”, explica Juan Luís Sánchez, president de l’entitat. “Les rutes estan pensades per a ciclistes de diferents nivells. En hi ha de més tècniques i d’altres més paisatgístiques per a poder disfrutar de les vistes de la Vall d’Albaida,que és molt encisadora i a voltes és poc coneguda. De les 6 rutes, dos discorren pel terme de l’Olleria. Una serà d’iniciació, pensada pràcticament per a qualsevol públic, i una altra que anirà més per la serra”.
El projecte de la Xarxa de Rutes BTT ha estat subvencionat pel programa d’ajudes Ruralter. De fet dels 59.000€ que costa el projecte, el 70% està finançat per la Generalitat i només el 30% haurà de ser sufragat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Olleria. En este moment l’empresa adjudicatària de la senyalització està fent la planificació de totes les senyals que caldrà instal·lar i el contingut de cadascuna. Està previst que este estiu tot el projecte quede enllestit, i les rutes a punt per a ser transitades.
Ruth Martínez ha afegit, a més, que una volta les rutes estiguen senyalitzades, s’editarà material divulgatiu on quedaran arreplegades, i així es podran difondre arreu de la província. La regidora ha insistit que esta iniciativa va de la mà amb altres que des de la regidoria de Turisme s’estan promovent per a activitat el sector turístic de la localitat. “El ciclistes fan les rutes, però també esmorzen, dinen o pernocten, en el cas que vinguen a passar el cap de setmanat. Per tant la seua presència contribuirà a activar l’economia local”. La senyalització que s’instal·larà a les rutes serà l’homologada per la Generalitat, de manera que en el futur l’administració autonòmica incloga la xarxa olleriana en la seua xarxa BTT oficial.
Des del Club Ciclista Cap Amunt s’ha mostrat la satisfacció per la materialització d’este projecte, i animen als aficionats a la bicicleta a participar de les activitats que ells organitzen habitualment, “no som un club competitiu, el nostre objectiu és unir a la gent que li agrada la bicicleta i passar-ho bé compartint les eixides i els paisatges”, recalca Juan Luís Sánchez, president del club.
foto: www.valledeayoracofrentes.com