L’Olleria acull en una ‘macroacampada’ a més de mil scouts de la província

portada123

El Moviment Escolta de València celebra el seu mig segle d’existència.

Més de mil scouts de la província de València es reuneixen aquest cap de setmana en la tradicional festivitat de Sant Jordi per a commemorar el 50 aniversari de la creació del Moviment Escolta de València. La localitat de l’Olleria es converteix en l’escenari d’una ‘macroacampada’ on els scouts desenvoluparan les seues activitats.

Després que fa dos anys es celebrara el centenari del naixement del moviment scout en el món, els scouts valencians segueixen de commemoracions. En aquesta ocasió, el Moviment Escolta de València compleix mig segle de vida després que en 1958 l’arquebisbe Marcelino Olaecha s’interessara en la creació de la Delegació Diocesana de Escultismo.

Per aquest motiu, la associació juvenil ha decidit convocar a tots els seus membres per a celebrar junts la festivitat de Sant Jordi, patró del escoltisme. Així, més de mil xiquets i joves arribats de diferents punts de la província conviuran el dissabte i el diumenge en una ‘macroacampada’ en diferents llocs de l’Olleria, l’ajuntament del qual ha col·laborat intensament en l’organització de l’esdeveniment.

El cap de setmana arrancarà a les 12.00 hores del dissabte amb l’acte d’inauguració al que seguirà una agenda repleta d’activitats. Durant els dos dies, els scouts de la província es coneixeran entre ells, descobriran l’entorn del municipi i aprendran a col·laborar junts en la construcció d’un món millor.

A més, els scouts més majors realitzaran un camp de treball dedicat a prestar un servei voluntari i desinteressat als veïns de l’Olleria com agraïment a la seua hospitalitat.

Mentre, els pares dels scouts i els amics d’aquesta organització juvenil podran gaudir de diferents activitats organitzades per la Fundació Scout Sant Jordi.

El punt final arribarà el diumenge a les 15.30 hores quan se celebre l’acte de clausura al que assistiran el director general de Joventut, Adrián Ballester, el diputat de Joventut i Esports de la Diputació, Miguel Bailach, i l’alcalde de l’Olleria, Julià Engo.

L’Ajuntament de l’Olleria ha facilitat l’ús del col·legi Isabel la Catòlica, el Pavelló Municipal, diverses instal·lacions esportives i la zona d’acampada ‘El Rodat’, per a acollir als assistents.