L’Olleria acollirà l’exposició “Pobles Abandonats, Pobles en la Memòria”

La Casa Santonja de l’Olleria acollirà a partir de dimecres 25 de maig l’exposició “Pobles Abandonats, Pobles en la Memòria” promoguda pel Museu Valencià d’Etnologia, i que de manera itinerant està passant pels principals espais expositius de la Comunitat Valenciana.

L’exposició explica diferents causes de l’abandonament rural dels pobles valencians, i rescata la memòria dels seus habitants, amb imatges d’arxiu i objectes relacionats amb l’activitat econòmica i de la vida quotidiana. A més compta amb un espai interactiu on es mostren entrevistes fetes als habitants dels antics pobles abandonats.

L’objectiu d’esta exposició és mostrar als ciutadans una part important del paisatge cultural del territori valencià. Analitzar les causes i conseqüències de l’abandó rural pròpiament dit durant el segle XX, així com aprofundir en el passat i present dels pobles que van ser negats per les aigües com a conseqüència de la construcció de pantans com Loriguilla o Benagéber.

“El Museu Valencià d’Etnologia dins del programa d’exposicions que produeix la Unitat de Difusió, Didàctica i Exposicions, compta amb la mostra itinerant “Pobles abandonats, Pobles en la memòria”, que està anant a les sales d’exposicions més importants a nivell autonòmic”, comenta Àgueda Micó, regidora de Cultura. “Des de l’Ajuntament de l’Olleria hem fet les gestions necessàries perquè esta exposició puguera passar per la nostra localitat, i al llarg de tot el mes de juny i juliol es podrà vore a la sala d’exposicions de la Casa Santonja”.

L’exposició estarà oberta tots els dimecres i dissabtes de 19 a 21h, des del 25 de maig al 24 de juliol.