L’observació astronòmica ompli Beniatjar d’activitat este cap de setmana

La localitat acull la jornada “La nit de les estrelles, de Benicadell al cel en un segon”

“La nit de les estrelles, de Benicadell al cel en un segon” és el suggeridor títol escollit per a la jornada que se celebrarà demà dissabte a Beniatjar. D’entrada lliure, a les huit de la vesprada se celebrarà una xarrada a l’Ajuntament sobre “Astronomia i contaminació lumínica” a càrrec d’Ángel Morales, del departament de química analítica de la Universitat de València i president de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria, i Enric Marco, del departament d’astronomia de la mateixa universitat i coordinador valencià de Cel Fosc. Després del col·loqui i del sopar de germanor al carrer, hi ha prevista una observació d’estreles al Calvari amb telescopis professionals.

La jornada, organizada per l’Ajuntament de Beniatjar, compta amb la col·laboració de la Universitat de València, la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria, l’Agrupació Astronòmica de la Safor i la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida. Una jornada per a tots els públics, d’experts a aficionats, on tothom està convidat a portar llargavistes, telescopis i curiositat i que es completa amb una exposició fotogràfica.

La Filà Navarros pren el poble

D’altra banda, hui divendres per la nit, la filà Navarros d’Alcoi desfilarà per Beniatjar. Les bones i històriques relacions dels festers alcoians amb la Societat Musical Beniatjarense, banda oficial des del 1935 han fet possible esta nit de festa. Fruït de la col·laboració entre ambdues entitats, es va publicar en 2008 “Àguiles i cadenes”, un disc d’homenatge a Amando Blanquer. L‘acollida als Navarros d‘Alcoi servirà, a més, per a estrenar la casa rural Terra Blanca que s’inaugurava la setmana passada.