L’institut de La Llosa de Ranes realitza uns tallers de Prevenció a les Drogues

Esta setmana els alumnes atendran les indicacions de la Guardia Civil de Xàtiva

Durant el present mes de novembre estan portant-se a terme uns tallers sobre la drogodependència dirigits als estudiants de 3r i 4t de l’ESO del Centre educatiu de secundària de la localitat de La Llosa de Ranes.

Els tallers van arrancar la passada setmana amb una presentació a càrrec de Toni Belda, psicòleg de la Mancomunitat. Esta setmana els alumnes atendran les indicacions de la Guardia Civil de Xàtiva, qui va visitar el centre el dimarts per a impartir una de les sessions als joves de les classes de 4t de l’ESO i que tornarà el pròxim dijous per fer el propi i dirigir-se a l’alumnat de 3r d’Educació Secundària Obligatòria. Els tallers finalitzaran la pròxima setmana, el dimarts 17 de novembre, a la 1 de la vesprada, amb un teatre al Centre Cívic al qual acudiran tots els alumnes dels cursos de 3r i 4t.

El teatre es portarà a càrrec per interns del Centre Penitenciari de Villena i l’obra interpretada girarà entorn de la temàtica abordada en els tallers sobre la drogodependència tractant de buscar la reflexió entre els més joves sobre quines conductes són les adequades i quines no es deuen seguir. La iniciativa dels tallers per a combatre la drogodependència ha eixit des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de La Llosa de Ranes. Rosa Hostalet, la responsable de l’àrea ha destacat que “la prevenció és una ferramenta fonamental per a evitar la drogodependència. Hem estimat oportú enfocar estos tallers perquè els joves estiguen ben informats sobre un problema amb el qual es poden trobar i deuen saber dir un no rotund a les drogues. A major informació i conscienciació sobre este problema esperem que el número d’afectats es puga reduir de manera considerable”.

La directora del centre educatiu, Rebeca Castro, valora positivament esta iniciativa i és una de les moltes activitats que es tenen programades per a este curs 2015/2016.