L’IES Josep Segrelles d’Albaida inaugura la “Rotonda de l’Estudiant”

La rotonda va ser inaugurada el passat divendres

L’IES Josep Segrelles d’Albaida ha inaugurat la Rotonda de l’Estudiant, que constitueix un dels accessos principals a la Ciutat. Es tracta d’un projecte dut a terme per l’alumnat del Taller de Disseny de 4t d’ESO amb la supervisió de la seua professora, Iluminada Fernández.

La rotonda, ubicada davant l’institut va ser inaugurada divendres sota una fina pluja. Tota la comunitat educativa va assistir a l’acte que va estar protagonitzat per l’alumnat que ha dut a terme el projecte i la professora que l’ha dirigit, amb la participació del president de l’AMPA, institució que ha finançat el projecte, i l’Alcalde d’Albaida, que va confiar en el seu dia en el projecte i en va autoritzar l’execució.

En acabar, va tindre lloc un esmorzar a la cafeteria de l’IES. Aquesta rotonda, que forma part de l’entorn de l’Institut, “és un espai que preteníem fer nostre i que mostrara a la gent que cada dia hi transita que aquell enorme edifici que es plantifica al darrere és un centre educatiu”, destaquen des del centre.

El projecte ha rebut l’assessorament de l’artista Josep Sanjuan, antic alumne del Centre i ha estat promogut i impulsat per la Comissió del 50é Aniversari. Consta d’un panell de ceràmica realitzat amb la tècnica decorativa de corda seca que representa una llibreria, en la part superior de la qual destaca la imatge figurativa d’un adolescent,l’estudiant”, que mira cap a l’Institut i sosté un llibre obert, ambdós realitzats en metall.

Aquest treball constitueix una evidència més de la implicació i el compromís de l’Ensenyament Públic en el seu entorn més immediat i la formació de persones al servei de la societat i el bé comú, tal com ha remarcat el director del Centre. El projecte s’emmarca dins dels actes finals de commemoració del 50é aniversari del Centre.

Aquesta celebració tindrà la cloenda a principis del mes de maig, amb la presentació del llibre L’Institut d’Albaida, 50 anys d’ensenyament públic a la Vall d’Albaida, finançat per Caixa Ontinyent i un concert oferit per diferents associacions musicals de la ciutat d’Albaida.