L’Hospital d’Ontinyent tindrà cirurgià presencial tots els dies de l’any

El gerent del departament Xàtiva-Ontinyent tracta amb l’alcalde els canvis que milloraran l’atenció sanitària a la ciutat
El Centre de Salut del Barranquet amplia la seua plantilla en una infermera i s’estudia la prestació del servei d’Unitat de Conductes Addictives

L’Hospital d’Ontinyent comptarà des del proper mes de maig amb un cirurgià de presència física tots els dies de l’any. Així s’ha fet públic aquest matí en una roda de premsa a la qual intervenien l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Julián García del Caño, acompanyats per la regidora de Sanitat, Virtudes González. La compareixença es produïa després d’una reunió a la qual s’ha parlat d’alguns canvis que van a afectar a l’atenció sanitària a Ontinyent.

El principal, apuntava Julián García del Caño, serà la dotació a l’hospital ontinyentí d’un cirurgià de presència física durant tots els dies de l’any, el qual suposa un avanç respecte de la situació que hi havia fins ara, amb dos cirurgians localitzats que es desplaçaven al centre en ser requerits. “Pensem que millora molt l’assistència perquè el temps és vital en aquest tipus d’urgències quirúrgiques, i sempre hi haurà un cirurgià al propi hospital”, destacava el gerent del departament sanitari, qui confirmava que el personal ja coneix el canvi, que passarà a aplicar-se a partir del mes de maig, per tal que puga haver un període d’adaptació. Així mateix, se li facilitarà ajuda al ginecòleg de l’Hospital, ja que comptarà amb un cirurgià les 24 hores del dia, segons el gerent.

Respecte de l’atenció primària a Ontinyent, García del Caño ha descartat canvis a les guàrdies, com s’havia barallat setmanes arrere. En Ontinyent, s’ha aconseguit comptar amb una infermera més al Centre de Salut del Barranquet amb una modificació de plantilla, pel que passarà a comptar en aquest centre amb 5 metges, 2 pediatres i 4 infermeres a partir del proper dia 1 d’abril.

Per altra banda, García del Caño confirmava que està estudiant-se la implantació d’una Unitat de Conductes Addictives (UCA) a Ontinyent, una petició que la regidora de Sanitat, Virtudes González, va plantejar a una recent reunió, i que de dur-se a terme suposaria el trasllat de la prestació d’aquest servei durant alguns dies a la setmana des de Xàtiva a Ontinyent.

Quant a la comarca, el gerent explicava que els canvis han estat el tancament del consultori d’Aielo de Malferit per les vesprades, havent els usuaris de desplaçar-se al centre de capçalera a l’Avinguda Albaida d’Ontinyent; i la reducció del servei de pediatria a Fontanars, que tenia dos dies sencers i ara passarà a tenir dos mitjos dies. Estos dues mitges jornades passen a Aielo de Malferit, que d’aquesta manera passa a tenir pediatra de presència física de dilluns a divendres al consultori.

Tant Julián García del Caño com Jorge Rodríguez coincidien en destacar “la gran fluïdesa” de les relacions entre la direcció del departament sanitari i l’alcaldia d’Ontinyent, que ja han mantes altres reunions als últims mesos, així com “el gran interès i sensibilitat” d’ambdues parts per mantenir i millorar la prestació dels serveis sanitaris a la zona de salut d’Ontinyent. “El sistema sanitari és un dels principals pilars de l’estat de benestar que ens preocupen i ocupen a tots aquells que es dediquen a la cosa pública, i pensem que estos canvis afecten en positiu als veïns i veïnes d’Ontinyent”, concloïa l’alcalde d’Ontinyent.