L’Escola de Danses i la Colla La Socarrada ofereixen la Nit de Folklore a la Fira de Xàtiva

‘De la Terra venim’ començarà demà 18 d’agost a partir de les 23:00 hores al Camp de Futbol La Murt


‘De la Terra venim’ és un espectacle conjunt que ofereixen els col·lectius locals de l’Escola de Danses Xàtiva i la Colla de Xirimiters i Tabalers La Socarrada, amb el desig d’apropar el folklore a la modernitat i mostrar les arrels de Xàtiva sobre un escenari.

Es tracta d’una actuació dividida en quatre parts que pretenen destacar la història i el patrimoni cultural de la ciutat. L’actor xativí, Elies Barberà, serà el conductor d’una interpretació d’escenes i passatges de texts d’autors valencians com Raimon, Ibn Jafadja, Vicent Andrés Estellés, Salvador Espriu i Ovidi Montllor.

La finalitat d’aquest espectacle és aproximar amb creativitat l’estil del folklore a l’era contemporània fent una representació musical diferent a la que es podria esperar d’un col·lectiu de folk o d’una colla de dolçainers.

Fonts de la organització asseguren que afronten aquesta iniciativa amb espectativa per conèixer el resultat d’aquest projecte. “Fins i tot nosaltres mateixos no sabem com serà fins que acabe de sonar la darrera nota i s’acabe d’interpretar el darrer ball sobre l’escenari. Si aconseguim d’alguna manera emocionar al públic ens donarem per satisfets”, declaren.
‘De la Terra venim’ començarà a partir de les 23:00 hores al Camp de Futbol La Murt