L’Escola de Danses de Xàtiva prepara la mostra «Arrelats»

Divendres passat es van portar a terme balls als comerços de la ciutat per recaptar comerciants disposats a recolzar la cultura

L’Escola de Danses de Xàtiva surt al carrer per buscar patrocinadors per a la Mostra Arrelats en la seua IV edició. Com ja és ben sabut les jornades de la Mostra estan organitzades i preparades per l’Escola de Danses de la capital de La Costera en un intent d’apropar el folklore en totes les seues vessants, no sols les referides a música i balls, sinó totes aquelles que estiguen relacionades amb la cultura més enraigada al propi territori i d’altres que queden a prop o que ens són més llunyanes.

Així, “Arrelats” pretén donar a conèixer les arrels pròpies, «les que ens expliquen com érem, ens defineixen en el present i ens confirmen cap on volem anar. A més, també pretenen ampliar l’horitzó i apropar altres cultures, més o menys conegudes, que de vegades presenten paral·lelismes i d’altres punts oposats però que sempre resulten enriquidores», destaquen des de l’Escola de Danses.

Divendres passat es va portar endavant la iniciativa d’eixir pels carrers de Xàtiva, per la zona del Mercat i carrers del barri antic, per recaptar comerciants disposats a recolzar la cultura, en aquest cas en forma de Mostra de Folklore “Arrelats”. La idea era “un ballet per 20 eurets”. Membres de L’Escola de Danses correctament vestits amb indumentària tradicional van ballar davant o dins dels comerços col·laboradors. Al acabar enganxaven una adhesiu amb l’anagrama de la Mostra en un lloc visible de la tenda amb el lema: “Ací col·laborem amb Arrelats 2014 Folk”. També es van fer fotos amb els propietaris que es publicaran en Facebook i en la pàgina web de l’Escola. A més, tots ells apareixeran en un cartell que encapçalarà tots els actes i en un àudio que sonarà abans de cada una de les actuacions.

La resposta dels comerciants del barri antic ha sigut molt favorable, ja que, de moment, contem amb 25 micro-patrocinadors. Per altra banda, ha estat molt satisfactòria la resposta de la gent que s’ha trobat “la moguda” pel carrer, que immediata i generosament s’ha brindat a participar i co·laborar amb els seus donatius. Podem dir que els ciutadans de Xàtiva estan per la Cultura i apadrinen “Arrelats Folk”.

Per tal de donar oportunitat a tots per participar com patrocinadors la segona eixida serà aquesta setmana, probablement el divendres. L’Escola de Danses repetirà l’experiència i es passejarà per altres barris per ballar i fer festa.