L’Escola de Danses de Xàtiva i la Colla la Socarrà estrenen “De la terra venim”

L’espectacle es posarà en escena aquest dissabte al Gran Teatre

El proper dissabte 31 d’octubre a les 20:00 s’estrenarà “De la terra venim”, un espectacle muntat conjuntament per la colla La Socarrà, l’Escola de Danses i la Rondalla de Xàtiva, amb la col∙laboració de l’actor xativí Elies Barberà.

L’obra, dividida en quatre parts, “pretén evocar aquells fets més rellevants de la nostra història coma poble”, afirmen des de l’organització. Elies Barberà “ens durà de la mà per les diferents escenes, mentre que es podrà gaudir de la seua interpretació personal mitjantçant la lectura d’autors tant significatius dins del nostre patrimoni cultural com Raimon, Ibn Jafadja, Estellés, Espriu, Ovidi…”

L’espectacle inicialment estava inclòs dins de la Programació de Fira 2015, però les circumstàncies metereològiques adverses van impedir l’estrena, ajornant-la fins el darrer dissabte d’octubre.

En aquesta ocasió, l’escenari elegit és el Gran Teatre de Xàtiva. Els organitzadors creuen que el canvi d’escenari de cap manera farà desmerèixer la riquesa i vistositat de l’espectacle. “I encara que el resultat siga incert per la conjunció de tres maneres diferents de treballar, no obstant, la posada en comú, la il∙lusió i l’esforç invertits donaran a la llum una obra que s’espera que arribe i emocione a tot el públic”, remarquen.

L’espectacle està patrocinat per l’Ajuntament de Xàtiva i la recaptació de taquilla es destinarà en part a l’associació Aspromivise i en altra part a cobrir les nombroses despeses tècniques que genera un muntatge com aquest en el que pujaran a l’escenari al voltant de 100 persones, entre músics, balladors i figurants. Igualment, s’han habilitat entrades de Fila 0, als efectes de recaptar la major ajuda econòmica per a Aspromivise.