L’augment d’atractius i el bon oratge disparen a 250.000 les visites a la fira d’Ontinyent

El recinte firal registra un 100% d’ocupació de la superfície destinada a paradetes i Firauto es consolida

L’augment dels atractius respecte a l’any passat, sumat al bon oratge i les temperatures agradables, han fet que l’edició d’enguany de la Fira d’Ontinyent haja estat una de les més visitades dels últims temps, amb al voltant de 250.000 visites registrades des de divendres i fins dilluns, segons estimacions de la Policia Local.

Al voltant de les 37 atraccions mecàniques per majors i menuts, el recinte firal registrava un 100% d’ocupació de la superfície destinada a paradetes, per les quals passaven els milers de veïns d’Ontinyent i La Vall d’Albaida que també tenien ocasió de passar-se per la ja consolidada Firauto, la nova fireta de multicoleccionisme o la també novedosa exposició de bonsáis en espais adjacents.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que inaugurava oficialment la fira dissabte de matí en un acte que servia per recordar les víctimes dels atemptats de París, valorava positivament la bona resposta de veïns i visitants a la Fira d’enguany, tot i que destacava que “aquesta és una cita que pot ser més que un referent d’atraccions. Pot ajudar a vendre la ciutat des d’altres punts de vista, recuperant els seus arrels comercials. En estes últimes edicions estem contant amb algunes aportacions significatives en aquest sentit, però l’impuls a la Fira ha d’implicar a tots els sectors econòmics i socials, amb el seu 600 aniversari, que es complirà en 2018, en l’horitzó”, destacava el primer edil.

Coincidint amb el dilluns de fira, festa local a Ontinyent, la ciutat acollia una nova edició del tradicional «Dia de la Bici», que també augmentava els participants respecte a l’edició anterior, convocant a prop de 400 ciclistes de totes les edats, que participaven en el sorteig de bicicletes i material esportiu. El passeig ciclista era precedit per un minut de silenci pels atemptats de París i també en record del desaparegut Julio Molina Donat, veterà ciclista octogenari que participava any rere any en aquesta cita. Cal recordar també que el proper cap de setmana, dies 20, 21 i 22 de novembre, la Fira d’Ontinyent romandrà oberta amb preus populars per a les atraccions, amb un 50% de descompte.