L’Ateneu Popular impulsa una xarxa solidària per ajudar a les persones refugiades

El col·lectiu va celebrar una assemblea per tal d’abordar la situació dels refugiats

El passat dimecres va tindre lloc a CaMot una assemblea convocada per l’Ateneu Popular de Xàtiva per tal d’abordar la situació de les persones refugiades que estan demanant asil a Europa i les possibles accions en solidaritat amb aquests. A l’assemblea van participar nombroses entitats ciutadanes de la ciutat així com persones a títol individual.

L’assemblea va remarcar la necessitat d’articular una xarxa que puga donar resposta a les necessitats de les persones refugiades que hi puguen arribar a Xàtiva, així com exigir a les institucions la màxima implicació en l’acollida i atenció als refugiats.

A més, es prepararan una sèrie d’accions destinades a crear consciència sobre aquest problema i a explicar les causes que fan que milers de persones abandonen les seves cases buscant refugi. Des de l’Ateneu es vol remarcar que el desplaçament d’aquests milers de persones «respon a unes causes conjunturals provocades pels interessos de les grans potències a l’Orient proper i que per tant s’ha de donar resposta des dels pobles europeus, però no hem d’oblidar que milers de persones es troben en la mateixa situació a moltes altres parts del món i no reben l’estatus de refugiats polítics».

L’Ateneu considera que també s’ha de tindre en compte totes aquelles persones que per motius polítics o econòmics «es veuen obligades a abandonar els seus llocs d’origen, botant les inhumanes tanques de Melilla, creuant l’estret en vaixells sobreocupats o que acaben tancades en les presons racistes que són els CIEs, que pel simple fet de no provenir d’un país en guerra no tenen els mateixos drets que les persones refugiades».