L’Aranya d’Albaida s’acomiada del seu director José Javier Sanz en el concert de santa Cecília d’aquest dissabte

El president Ivan Porta Roig també deixa el seu càrrec després de vuit anys al capdavant de la junta directiva de la societat musical

La Unió Musical d’Albaida l’Aranya celebra com cada any per aquestes dates el seu concert de Santa Cecília, demà dissabte 19 de desembre a les 19h al Centre Cultural Cinema Odèon d’Albaida, i en el qual els músics de l’Aranya veuran dirigir per darrera vegada al seu director titular José Javier Sanz Vila.

Després de 9 anys al capdavant de la direcció musical, José Javier Sanz Vila s’acomiada de l’Aranya per continuar la seva carrera professional. Sanz va arribar a la banda albaidina l’abril de 2007 i des d’aleshores ha portat a terme multitud de projectes com la gravació del disc ‘L’Aranya i el fester’, passant per la celebració del 90è aniversari, el concurs de composició de pasdobles Fernando Tormo Ibáñez, on ha format part del jurat, i també concerts, actuacions de la banda en la festa mora i cristiana, fins arribar a un dels esdeveniments més importants d’aquest darrera època per a la societat com va ser participar en el 129è Certamen Internacional de Bandes de Música de València el passat mes de juliol.

Sanz, que és de Camp de Mirra, assegura que «han estat uns anys molt intensos i que m’han fet créixer com a músic, intentant aportar al conjunt tot allò que he pogut fer per millorar la qualitat musical de la banda i aprenent de cadascun dels músics que la formen». A més, el encara director musical reconeix que «una part de mi ja és Aranya de per vida» i destija als músics de la societat «el millor per a aquesta gran banda en la nova etapa que comença, sabent que podeu comptar amb mi com un Aranya més».

Quant al concert, l’Aranya interpretarà un repertori de caràcter molt més simfònic de compositors com Franz von Suppé i la seva obertura ‘Cavalleria lleugera’, passant per la sarsuela ‘La lleyenda del beso’ de Reveriano Soutullo i Juan Vert, i també sonarà obres de compositors habituals entre els repertoris de les bandes de música com són Alfred Reed, amb l’obra ‘Armenian Dances’, o Bert Appermont amb la seva obra ‘Jericho’.

Per altra banda, l’actual president de la societat musical, Ivan Porta Roig, també posa fi al seu càrrec al capdavant de l’Aranya després d’estar vuit anys en el que «he intentat mantenir i impulsar la vida social i cultural que envolta la societat musical i que va més enllà de la nostra banda», ha assegurat Ivan Porta. El encara president ha volgut agraïr a la junta directiva per tot el treball realitzat i ha demanat a la persona que agafi els regnes de la presdiència que «no oblide d’on venim i que, junt amb la seva junta directiva, honreu sempre als que van posar els ciments del que avui som. teniu l’apassionant repte de marcar el seu camí cap al futur», ha destacat Ivan Porta en un article publicat al programa de mà d’aquest concert de santa Cecília.

Encara, però, no hi ha cap nom sobre la taula que vulgui agafar la presidència, tot i què, una vegada s’anuncie haurà de passar per una assemblea extraordinària on les divereses candidatures, si es dóna el cas, se sotmetran a votació per part dels socis i músics de l’Aranya. I pel que fa a la direcció musical encara tampoc ha aparegut cap possible nom per dirigir la banda.
Finalment, aquest any entren a formar part de la banda de música i també com a socis de la societat els joves intèrprets CArla Català Chafer, amb el fagot; Cristina Vilaplana Saez i Fran Ginés Segrelles, tots dos amb el clarinet; i Roser Tormo Mira amb l’oboè.