L’Aranya d’Albaida culmina el seu 90é aniversari

Amb un ‘Concert Històric’ i el documental ‘Sentiment Aranya’

La Unió Musical d’Albaida l’Aranya ha estat celebrant el seu 90é Aniversari amb multitud d’actes i ho vol acabar amb un concert anomenat ‘Concert Històric’ on l’Aranya interpretarà algunes de les obres més significatives del repertori de la societat musical.

D’entre les obres cal destacar la marxa mora ‘Pacos del Gurugú’ de Ramón Garcia i Soler. Per a l’Aranya, tornar a interpretar aquesta marxa és “tot un luxe”, ja que, recorda els anys quan Ramón va estar de director (1996-2003) en un moment on la banda va experimentar grans canvis. També s’interpreta aquesta marxa perquè Ramon va guanyar l’any 2008, per aquesta composició, el premi Euterpe a la millor composició de música per a la festa atorgat per la FSMCV. I a més està enregistrada en el disc ‘Ja Baixa l’Aranya: Gaudium!’ on baix la direcció de Miguel Angel Grau Martinez, l’Aranya va obtenir la nominació al premi Euterpe al millor enregistrament l’any 2006.

Altra de la peça que cal destacar és el pasdoble ‘Herminia’ de Juan Sanjuan, guanyador ex-aqeuo del Primer Concurs de Composició de Pasdobles Fernando Tormo Ibáñez d’aquest mateix any i organitzat per l’Aranya en memòria de l’il·lustre compositor albaidí i lligat a esta societat.

D’altres obres que s’escoltaran en el Concert Històric són l’obertura de Rienzi (Richard Wagner), Una Noche en Granada (Emilio Cebrian) i Extreme Beethoven (Johan de Meij).

El documental ‘Sentiment Aranya’

Un dels actes finals d’aquest any de celebració és el documental sobre els 90 anys anomenat ‘Sentiment Aranya’. La projecció es farà el proper dissabte 21 de desembre a les 18h en el Cinema Odèon d’Albaida i contarà amb tots els seus protagonistes així com socis, música i curiosos que vulguen veure el documental. Per a la comissió organitzadora “es tracta d’un documental on volem mostrar veus de l’Aranya que coneixen la seua història des de la seua fundació fins a l’actualitat. En cap moment pensem que siga un arxiu clau de la història definitiva de la societat, però almenys hem fet la tasca de recuperar les memòries de moltes persones vinculades a l’Aranya”.

Finalment, cal recordar que en aquest any s’han realitzat multitud d’actes com l’encontre de bandes joves, l’exposició de fotografies a la fira de juliol, taules rodones per tractar temes importants que afecten a les societats musicals, homenatges, concerts, audicions, el concurs de composició Fernando Tormo Ibáñez i recentment, l’Aranya, acaba de guanyar el premi a la millor banda de música en la desfilada de la 10a Fira d’Artesania Festera ‘ArteFiesta’ celebrada a Villena el passat 30 de novembre. Un premi que per als membres de l’Aranya “el rebem amb gran entusiasme perquè representa el bon treball que portem sempre a terme amb la música i quin millor moment que en aquest any del nostre 90é aniversari”.