L’alta participació de músics i de públic marca la XIX Diada Musical de la Vall d’Albaida

mancovall_diada_salem_01

Salem es bolca en l’organització de l’encontre comarcal

La Vall d’Albaida // 25.05.2009.- Per uns carrers de Salem completament engalanats i atapeïts de veïns i de visitants va transcórrer la XIX Diada Musical de la Vall d’Albaida el passat dissabte, 23 de maig. L’organització no va deixar cap detall a la improvisació i així ho van corroborar els membres de les 36 bandes representants de 26 poblacions de la comarca (Agullent, Aielo de Malferit, Albaida, Alfarrasí, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Bocairent, Bufali, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, Guadasséquies, Llutxent, Montaverner, Montitxelvo, l’Olleria, Ontinyent, Otos, el Palomar, la Pobla del Duc, Quatretonda, el Ràfol de Salem i l’amfitriona).

Al voltant d’un miler de músics van omplir de sons la localitat durant tres hores en l’acte central de l’encontre que va concloure amb l’Himne de l’Exposició de 1909, l’oficial de la Comunitat Valenciana. Prèviament, però, un altre dels moments culminats va ser la interpretació, per part de la Lira Musical de Salem, de la “Marxa de la Diada” composada expressament per a l’ocasió per Juan Alborch per homenatjar “tots els músics que han format part de la banda al llarg de la seua centenària història”. Un sopar de germanor per a participants i veïns i l’actuació de la “Sedajazz Big Band” completaren la jornada que va estar condicionada, breument, pels efectes de la pluja que no va impedir la celebració de tota la programació prevista.

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, i l’alcalde de Salem, Fernando Hernández, presidiren una concorreguda tribuna d’autoritats on estigueren primers edils i regidors i representants de l’Assemblea de Societats Musicals vinguts de tota la comarca. Tots ells van ser els encarregats de lliurar a cada banda el banderí recordatori de la seua presència en la trobada així com una escultura commemorativa realitzada per Rafael Amorós i la partitura de la “Marxa de la Diada”.

Al finalitzar les activitats, Hernández va mostrar la seua satisfacció perquè tot haguera eixit perfectament gràcies “al compromís de la banda i del poble que s’han bolcat en l’organització en una ajuda imprescindible per a l’Ajuntament i la regidoria de cultura”. El primer edil també va expressar el seu agraïment als músics “com a element imprescindible de l’encontre i el seu bon fer per delectar el públic”.

Per la seua banda, el màxim responsable de l’entitat comarcal va agrair “el bon fer de la gent de Salem amb el seu alcalde al capdavant per portar endavant una de les millors Diades dels últims anys”. Aquesta dedicació “demostra que els nostres municipis estan implicats en la preparació de qualsevol esdeveniment que contribuïsca al principal objectiu de la Mancomunitat: fer comarca; una meta cada vegada més real i més pròxima per als nostres ciutadans” segons Filiberto Tortosa.

Fotos:

01: Filiberto Tortosa lliura el banderí recordatori a una de les bandes d’Ontinyent participants en la Diada

02: La banda de Beniatjar al seu pas per la tribuna d’autoritats

03: Fernando Hernández enganxa el banderí de la Diada a la Lira Musical de Salem

04: Interpretació de la “Marxa de la Diada” a càrrec de la Lira Musical de Salem dirigida pel seu compositor, Juan Alborch

05: L’Himne de la Comunitat Valenciana, en el centenari de la seua composició, va tancar l’acte central de la Diada

La alta participación de músicos y público marca la XIX Diada Musical de la Vall d’Albaida

Salem se vuelca en la organización del encuentro comarcal

La Vall d’Albaida // 25.05.2009.- Por unas calles de Salem completamente engalanadas y repletas de vecinos y visitantes transcurrió la XIX Diada Musical de la Vall d’Albaida el pasado sábado, 23 de mayo. La organización no dejó ningún detalle a la improvisación y así lo corroboraron los miembros de las 36 bandas representantes de 26 poblaciones de la comarca (Agullent, Aielo de Malferit, Albaida, Alfarrasí, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Bocairent, Bufali, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, Guadasséquies, Llutxent, Montaverner, Montitxelvo, l’Olleria, Ontinyent, Otos, el Palomar, la Pobla del Duc, Quatretonda, el Ràfol de Salem y la anfitriona).

Alrededor de un millar de músicos llenaron de sonidos la localidad durante tres horas en el acto central del encuentro que concluyó con el Himno de la Exposición de 1909, el oficial de la Comunitat Valenciana. Previamente, otro de los momentos culminantes fue la interpretación, por parte de la Lira Musical de Salem, de la “Marxa de la Diada” compuesta expresamente para la ocasión por Juan Alborch para homenajear “a todos los músicos que han formado parte de la banda a lo largo de su centenaria historia”. Una cena de hermandad para participantes y vecinos y la actuación de la “Sedajazz Big Band” completaron la jornada que estuvo condicionada, brevemente, por los efectos de la lluvia que no impidió la celebración de toda la programación prevista.

El presidente de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, y el alcalde de Salem, Fernando Hernández, presidieron una concurrida tribuna de autoridades en la que estuvieron primeros ediles y concejales y representantes de la Asamblea de Sociedades Musicales venidos de toda la comarca. Todos ellos fueron los encargados de entrega a cada banda el banderín recordatorio de su presencia en el encuentro así como una escultura conmemorativa realizada por Rafael Amorós y la partitura de la “Marxa de la Diada”.

Al finalizar las actividades, Hernández mostró su satisfacción porque todo hubiera salido perfectamente gracias “al compromiso de la banda y del pueblo que se han volcado en la organización en una ayuda imprescindible para el Ayuntamiento y la concejalía de cultura”. El primer edil también expresó su agradecimiento a los músicos “como elemento imprescindible del encuentro y su buen hacer para deleitar al público”.

Por su parte, el máximo responsable de la entidad comarcal agradeció “el buen hacer de la gente de Salem con su alcalde a la cabeza para llevar a cabo una de las mejores Diadas de los últimos años”. Esta dedicación “demuestra que nuestros municipios están implicados en la preparación de cualquier acontecimiento que contribuya al principal objetivo de la Mancomunitat: hacer comarca; una meta cada vez más real y más próxima para nuestros ciudadanos”, según Filiberto Tortosa.

Fotos:

01: Filiberto Tortosa entrega el banderín recordatorio a una de las bandas de Ontinyent participantes en la Diada

02: La banda de Beniatjar a su paso por la tribuna de autoridades

03: Fernando Hernández engancha el banderín de la Diada a la Lira Musical de Salem

04: Interpretación de la “Marxa de la Diada” a cargo de la Lira Musical de Salem dirigida por su compositor, Juan Alborch

05: El Himno de la Comunitat Valenciana, en el centenario de su composición, cerró el acto central de la Diada

Un comentario sobre “L’alta participació de músics i de públic marca la XIX Diada Musical de la Vall d’Albaida”

Los comentarios están cerrados.