L’Alcúdia de Crespins rep una ajuda per a recuperar la zona ocupada per l’antic Ecoparc en el paratge de “Els Terrers”

La Diputació Provincial de València concedeix al consistori una subvenció de 24.000 euros

La Diputació Provincial de València concedeix al Consistori de l’Alcúdia de Crespins una ajuda de 24.000 euros per a les obres d’adequació de la zona de “Els Terrers” on estava ubicat l’antic Ecoparc. Una zona d’alt valor ecològic i arqueològic que roman degradada i que es pretén tornar al seu estat natural després d’haver albergat un Ecoparc imposat pel PP. L’equip de govern, com es va marcar en el seu programa electoral, pretén posar novament en valor zones oblidades i degradades del municipi. Després de les negociacions amb la Diputació, l’ajuntament de la localitat ha aconseguit una ajuda per a dur a terme part dels seus plans de recuperació d’aquestes zones.

L’objectiu de la nova regidoria de Medi Ambient és revertir la zona de “Els Terrers” al seu estat natural. Per a això, amb la subvenció rebuda, es pretén eliminar la tanca que delimita l’antic Ecoparc, repoblar la zona amb la vegetació autòctona i dur a terme altres millores. El govern actual, ja des de l’oposició, va entendre sempre que aquesta zona de “Els Terres” posseeix un alt valor ecològic i arqueològic per al municipi i es va oposar a la decisió unilateral del PP de construir un Ecoparc. No era el lloc idoni, en el paratge s’han trobat jaciments arqueològics amb restes de ceràmica dels Ibers, a més es tracta d’una Zona Verda i econòmicament no era una solució viable per al poble, com s’ha demostrat amb el pas del temps.

L’Ecoparc es va tancar, el servei es va mancomunar amb Canals i la Zona Verda va quedar oblidada degradant-se progressivament. I és que, a pesar d’estar tancat l’Ecoparc, es continuen usant els voltants com a abocador il·legal per part d’alguns veïns. Qualsevol que visite el paratge podrà comprovar l’estat de la zona. Per això des de l’ajuntament es treballa, a més de per a tornar les zones afectades el seu estat natural, perquè la gent prenga consciència mediambiental i cuide i protegisca les zones comunes del municipi i l’entorn.