L’Alcúdia de Crespins acull una conferència sobre els escacs

A càrrec d’Àngels Cucarella

L’Alcúdia de Crespins acull hui dilluns a les 19:30 hores una conferencia centrada en els «beneficis dels escacs en els col·legis”, com aprofitar els beneficis d’aquest esport-ciència i on es poden dirigir les persones interessades en practicar aquesta disciplina esportiva tan beneficiosa. Anirà a càrrec d’Àngels Cucarella, llicenciada en Psicologia i monitora nacional d’escacs.

L’esdeveniment està organitzat per la directiva del Patronat Santíssim Crist de l’́Alcúdia de Crespins. La conferència tindrà lloc en el saló d’actes del Patronal. La proposta va dirigida a pares/mares, docents de l’ensenyanca i a tot aquell que estiga interessat per aquest esport.

El Parlament Europeu ha reclamat a la Comissió Europea i als Estats membres que recolzen la introducció d’un programa de “Ajedrez en la escuela” en els sistemes educatius de la UE perquè poden ajudar als xiquets/es a desenvolupar el sentit de la creativitat, la intuïció i la memòria.

L’escacs ensenya valors com la determinació, la motivació i l’esportivitat. A més es accessible per a xiquets de qualsevol grup social, pel que pot servir per a millorar la cohesió social i contribuir a objectius polítics com la integració, la lluita contra la discriminació, la reducció de les taxes de delinqüència i, inclòs pot combatre diferents addicions.