L’Alcalde de la Pobla Llarga convoca els plenaris el dia que sap que no poden acudir tots els regidors de l’oposició

Els socialistes de La Pobla Llarga volen fer patent el seu malestar per la falta d’informació que rep l’oposició en qualsevol dels àmbits de participació del govern local i per les maniobres antidemocràtiques que estan donant-se a l’Ajuntament.

Pel que fa a les Comissions Informatives, per exemple, no s’han convocat les comissions de tipus ordinari del mesos de setembre i octubre. Al contrari, totes les últimes sessions (els dies 7 i 21 d’octubre i 4 de novembre) s’han convocat de forma extraordinària, seguides d’un plenari també extraordinari. D’esta manera els regidors no poden formular cap tipus de pregunta.
Aquestes tres últimes sessions extraordinàries de Plenaris i de Comissions Informatives han sigut convocades en dimecres, dia en què un dels tres regidors del PSPV-PSOE no pot assistir per raons laborals. A l’inici d’aquesta legislatura es va aprovar que els dies per a celebrar les comissions i el plenaris serien dilluns i dijous, de manera que els regidors del PSPV-PSOE havien organitzat el seu horari laboral per a tenir lliures estos dos dies i poder dedicar-los al poble.

Altra denúncia és el fet que en tota la legislatura no s’ha permés mai a cap membre de l’oposició participar en les taules de contractació, fet que resta transparència als processos d’adjudicació.

Finalment, els socialistes volen denunciar que l’Equip de Govern remet a l’oposició les contestacions a les preguntes formulades pel Grup per escrit, tard i sense acomplir les expectatives d’informació. Un exemple d’esta pràctica és una Resolució del 2 d’octubre passat en què l’alcalde de La Pobla Llarga es nega a facilitar documentació sobre la gestió de la venda de begudes en una barra municipal que es va instal·lar en les Festes de Sant Calixt de 2008, ara fa just un any.

“Cal recordar al Sr. Soler – comenta Primitivo Climent, portaveu del Grup Municipal Socialista – que la Constitució, article 9, indica clarament que els poders polítics han de remoure els obstacles que dificulten la participació de tots els ciutadans en la vida política. Crec que l’actuació de l’alcalde es podria qualificar d’anticonstitucional”. Totes estes pràctiques no haurien de tindre cabuda en el sistema democràtic, molt menys a nivell local, ja que la participació de l’oposició és imprescindible per a mantindre l’equilibri del sistema i enriquir l’acció de govern.

PSPV La Pobla Llarga

2 comentarios sobre “L’Alcalde de la Pobla Llarga convoca els plenaris el dia que sap que no poden acudir tots els regidors de l’oposició”

  1. Qui sembra cull! El tàndel EU-Psoe ja posar els plenaris de matí o quan volien i amagava informació al PP, si tan molestos estan que denuncien al PP com si ho va fer el PP en la seua època per aconseguir informació que li se negava.

  2. Estimada Raquel:
    Parece que confirma claramente la mala práxis política del PP en la Pobla Llarga con su afirmación. Creo que EU y PSOE estan fuera del govierno por eso mismo, por no hacer las cosas bien. Espero que ahora podamos tirar al PP del govierno local por estar haciendolo mal.

Los comentarios están cerrados.