L’Alcalde d’Ontinyent reclama a la delegada del Govern diverses inversions i infrastructures per a la ciutat

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, es reunia el passat dilluns 18 de juliol a València amb la Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Ana Botella, en la que va ser la primera presa de contacte oficial del nou primer edil ontinyentí amb la representant del Govern d’Espanya.

Rodríguez, que acudia acompanyat a per la segona tinent d’alcalde, Rebeca Torró, va aconseguir esta reunió, demanada i concedida en tan sols 15 dies, per a tractar amb Botella al voltant de diversos serveis i inversions del Govern Central a Ontinyent, com la Tresoreria de la Seguretat Social o la Delegació d’Hisenda, “reivindicacions històriques de la ciutat que anem a treballar per a que es puguen fer realitat d’una volta per totes”, segons explica l’alcalde.

Altra qüestió destacada de les que es van tractar van ser l’impuls a la modernització de la línia de ferrocarril Xàtiva-Alcoi. Cal recordar en aquest sentit la recent inversió de 168.000 euros del Ministeri de Foment per a la millora de l’accessibilitat a l’estació d’Ontinyent. Rodríguez admetia que “esta millora es positiva i parla del compromís del Govern Central amb la línia”, però al mateix temps va insistir a la delegada en “la necessitat del compliment del conveni que van signar la Generalitat i el Ministeri per al manteniment i millora del tren Xàtiva-Alcoi, una línia que es clau per a la vertebració del territori i per al foment de l’activitat econòmica”.

Igualment, Jorge Rodríguez i Ana Botella van parlar sobre seguretat ciutadana. En aquest punt es va debatre al voltant la possibilitat d’un canvi a la zonificació dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat a Ontinyent per a que l’extrarradi puga comptar amb una millor cobertura en aquest àmbit. Tots dos van coincidir en destacar el descens de la taxa de criminalitat a Ontinyent al llarg dels últims mesos, gràcies a l’esforç del Ministeri de l’Interior, en haver incrementat les plantilles de Policia Nacional i Guardia Civil. Altres reivindicacions que l’alcalde va plantejar a la delegada van ser que es puguen fer els exàmens d’autoescola a Ontinyent, i que les revisions d’armes puguen realitzar-se a la Caserna de la Guàrdia Civil a la ciutat.

Jorge Rodríguez ha destacat que “l’ambient de la reunió va ser molt positiu, i la receptivitat de la Delegada del Govern a les nostres reivindicacions va ser alta. Ja vam dir que aniríem on fera falta per reclamar el que a Ontinyent li pertoca, sense mirar el color polític de les administracions. Aquest sols és un primer pas, anem a seguir treballant en esta línia i no pararem fins aconseguir els serveis i inversions que la ciutat necessita”.