L’Ajuntament promourà un procés participatiu per tal de decidir sobre la Fira

Es debatrà sobre assumptes com els bous o la reina de la Fira per a la pròxima edició

Una vegada passe l’edició de 2015, l’Ajuntament de Xàtiva iniciarà un procés de participació ciutadana per tal de definir el model de Fira d’Agost. La voluntat dels grups polítics de l’equip de govern és sotmetre a la deliberació dels veïns i veïnes de Xàtiva qüestions com ara la realització de festejos taurins, la programació d’espectacles, el disseny de la fira comercial o la existència o no d’una alta representant de la festa, siga reina o festera.

L’alcalde Roger Cerdà ha manifestat que “s’ha optat per mantenir qüestions com els bous o la reina perquè el que s’ha intentat és que la Fira arribe a la major quantitat de públic possible. De tota manera, això no vol dir que s’impose un model a la resta. Per això, hem pensat en obrir un procés participatiu per donar la veu a la gent i que expresse quin tipus de festa vol”.

Cerdà ha volgut remarcar que l’actual equip de govern ha disposat de poc de temps per organitzar la Fira de 2015. “Entràrem amb només dos mesos d’antelació al moment de celebració de la Fira. En el seu moment ja vàrem deixar clar que faríem alguns canvis però que no acabaria de ser la Fira que volem. Les coses s’han de fer bé i sense precipitacions. I sobretot s’ha de poder establir una participació ciutadana a la qual ens comprometérem durant la passada campanya electoral”.