L’Ajuntament de Xàtiva convoca un ple sense punts en l’ordre del dia

PSPV i EU troben “inadmissible” aquest fet que “demostra el desinterés de Rus pel govern de la ciutat”

El ple municipal del proper dissabte a Xàtiva ha sigut convocat pel govern del PP sense cap punt en l’ordre del dia, i l’únic contingut que hi haurà és el que aporta l’oposició amb les seues mocions. Este fet ha sigut criticat per l’oposició al Consistori. El portaveu del PSPV, Roger Cerdà, ho ha qualificat com a «inadmissible«, afirma que «és tota una demostració de la desídia amb la que l’alcalde tracta els assumptes de Xàtiva».

El líder socialista lamenta que «Alfonso Rus demostra el seu desinterés pel govern de Xàtiva i és incapaç de dotar de continguts el principal organisme municipal». De la mateixa forma assegura que la ciutat «està a la cua en les prioritats de l’alcalde», que prefereix «dedicar-se a les seues lluites internes amb Alberto Fabra dins del PP o a passejar-se entre ‘saraos’ i palmeros de la Diputació».

Per contra Roger Cerdà recorda que el PSPV presentarà en el pròxim ple dues mocions sobre turisme i comarcalització, i una tercera conjunta amb la resta de partits de l’oposició, en la que es dóna veu a la petició d’Amics del Poble Sahrauí que demana que s’amplien les competències de l’ONU en la vigilància dels Drets Humans al Sàhara Occidental.

Pel que fa a la moció sobre turisme, els socialistes proposen a l’Ajuntament de Xàtiva que es marquen i es divulguen horaris de visita dels edificis públics monumentals de la ciutat. D’esta forma es pretén que la mesura ajude a la promoció del turisme i dels valors patrimonials de la ciutat.

Finalment, PSPV proposarà que s’inste a la Generalitat a desenvolupar la llei de comarcalització que preveu l’Estatut d’Autonomia. Amb esta mesura el que es pretén és que la «fatídica» Llei de Reforma de l’Administració Local, que impulsa el Govern central del PP i buida de competències als ajuntaments, no aboque tots els poders a les diputacions i que es queden en les comarques.

D’altra banda, front l’absència de punts en l’ordre del dia, el grup municipal d’EU ha assenyalat que «el ple municipal és on s’ha de presentar i debatre el treball que ha fet l’equip de govern al llarg de cada mes. Tanmateix l’alcalde Rus cada vegada ha anant reduint els temes a tractar fins no proposar res en absolut».

Segons el portaveu d’EU, Miquel Lorente, «aquesta situació és una mostra més d’un alcalde distret en assumptes no vinculats a la ciutat i un símptoma ben clar de l’esgotament d’un equip de govern que està tancant el seu cicle». Per a la formació d’esquerres «ara mateixa la ciutat té suficients problemes per posar-se a debatre, a treballar i marcar-se determinats objectius junt al conjunt de la ciutadania». En aquest sentit, Lorente ha recordat que “tot i el frontó en què s’ha convertit el ple anem a continuar proposant en positiu i posant els problemes reals de la gent en el centre del debat municipal, com ho farem el proper ple i com ho hem fet al llarg de tota la legislatura en la qual hem arribat a registrar 91 propostes que majoritàriament han estat el resultat de les demandes ciutadanes i tombades d’una manera sistemàtica pel mateix alcalde”.